Danas je u Kulturnom centru u Ljubuškom održana konferencija „(P)održimo baštinu“ na temu održivog upravljanja kulturnom baštinom. Konferencija je održana u sklopu projekta HeritageREVIVED – Očuvanje, valorizacija i i promocija kulturne baštine na periferiji urbanih područja.
Organizatori događaja bili su JU HERAG i Grad Ljubuški, a prvo je sve pozdravio Radoslav Luburić, ravnatelj HERAG-a, a potom je slijedio „službeni dio“ konferencije. Ravnateljica JU „Tvrđava kulture Šibenik“ Gorana Bačelić je govorila o iskustvima Šibenika u obnovi kulturne baštine i privlačenji IPA fondova. Potom je uslijedila panel rasprava u kojoj su sudjelovali: Šime Erlić – državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Gorana Bačelić – JU Tvrđava kulture Šibenik, Marija Babić – zamjenica ravnatelja Razvojne agencije SDŽ RERA, Mladen Bebek – direktor TZ Grada Ljubuškog i Davor Ljubić –direktor G-toue Međugorje, a moderator je bio Damir Šarac.
U poslijepodnevnom dijelu najviše je bilo riječi o arheloškim istraživanjima kao putu ispravnoj valorizaciji kulturno-povijesne baštine Ljubuškog kraja, a na kraju je održan i panel: Održivost projekata kulturne baštine.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!