Gotovo nestvarno zvuči podatak da je hrvatska nogometna reprezentacija u svom šestom nastupu na svjetskim prvenstvima treći put osvojila medalju, pri čemu drugu broncu.
Prije katarske bronce, “Vatreni” su bili drugi (2018) i treći (1998), a tri puta nisu prošli skupinu (2002, 2006, 2014).
Katarski World Cup Hrvatska je otvorila remijem protiv Maroka (0-0), uslijedila je pobjeda protiv Kanade (4-1), pa novi remi Belgijom (0-0).

U osmini finala Japan je srušen boljim izvođenjem jedanaesteraca, baš kao i Brazil u četvrtfinalu. U polufinalu je Argentina bila bolja (3-0), a u susretu za broncu Hrvatska je porazila Maroko sa 2-1.
Treći put u povijesti argentinska nogometna reprezentacija je osvojila naslov svjetskog prvaka na ovom prvenstvu.
“Gauči” su u jednom od “najluđih” finala u povijesti porazili branitelja naslova Francusku s 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je susret u 120 minuta završio 3-3. Argentina je svjetske naslove osvojila i 1978. i 1986.

O Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru s posebnim osvrtom na nastup hrvatske nogometne reprezentacije razgovarali smo s Ivanom Erešom Širom:
Poslušajte:

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!