Adventsku noćnu utrku u Ljubuškom, utrku na 5,2 kilometara ove su godine po prvi put zajednički organizirali Grad Ljubuški, gradske ustanove i Atletski klub Ljubuški, a sudeći po broju trkača koji su se okupili ovo je bio pun pogodak.

Na startu utrke na Trgu dr. Franje Tuđmana, na ulazu u Advent u Ljubuškom pojavilo se više od stotinu natjecatelja.

Pored Ljubušaka, bilo je tu trkača iz Sarajeva, Livna, Rame…

Utrka je započela točno u 18 sati, kad se oglasio startni pištolj.

Nakon kruga kroz grad, najbrži je bio domaći trkač Ante Pokrajčić iz Ljubuškog koji je 5,2 kilometara ljubuškim ulicama istrčao za 16 minuta i 16 sekundi, a navijači su ga u cilju dočekali pljeskom i salvama oduševljenja.

Slijedilo ga je još nekoliko dobrih trkača u muškoj konkurenciji, a potom su se salve oduševljenja razvile i kada je u cilj utrčala prva žena.

Najbrža od žena bila je Monika Vištica, koja je kasnije novinarima rekla kako je bio užitak trčati na Ljubuški Advent Night Runu.

Da sve prođe bez problema brinuli su se ljubuški GSS-ovci, policajci, biciklisti, kao i brojni volonteri…

Atmosfera na cilju je bila na vrhuncu, trkači su dočekivali jedni druge, pljeskali, a iako je ovaj događaj zamišljen kao jedno lijepo druženje, nije nedostajalo niti natjecateljske atmosfere, moglo se u cilju vidjeti kako pojedini trkači finiširaju s namjerom da uhvate koje mjesto iznad u ukupnom poretku.

error: Content is protected !!