Franck BiH novi je sponzor Rukometnog kluba Izviđač Ljubuški. Ugovor o sponzorskoj podršci za 2023. godinu potpisali su Toni Kraljević, predsjednik kluba i Edin Škaljić, direktor Francka u Bosni i Hercegovini.

Raduje nas što se Franck pridružuje velikoj obitelji Rukometnog kluba Izviđač Ljubuški. Vjerujem da su prepoznali ambiciju i snagu koju imamo i koju s puno entuzijazma i sportskog duha pokazujemo na terenu. Naš novi sponzorski partner će nam pomoći da se još više razvijamo i pobjeđujemo na terenu. Franck je prepoznao kvalitetu našeg kluba i naših igrača te smo zahvalni što su se odlučili pridružiti našem putu prema uspjehu. Ova suradnja će omogućiti Izviđaču Ljubuški da nastavi s razvojem kluba i omogućiti nam da se još više fokusiramo na ciljeve koji su nam najvažniji. Hvala Francku na podršci i radu s nama!”, poručuju iz RK Izviđač Ljubuški.

Mnogima u Ljubuškom i Županiji Zapadnohercegovačkoj rukomet predstavlja istinsku strast koja privlači i motivira veliki broj mladih talenata, a stručni kadrovi RK Izviđač na najbolji ih mogući način usmjeravaju prema ostvarivanju vrhunskih rezultata.

Kao kompanija s više od 130 godina uspješnog poslovanja, Franck je prepoznao dugu i bogatu tradiciju kluba te kvalitetu i uspjehe koje postižu na terenu na nacionalnoj i europskoj razini. Veliko nam je zadovoljstvo što na ovaj način možemo podržati njihov trud, zalaganje i vrhunske rezultate, ali jednako tako i ulagati u talentirane mlađe igrače. RK Izviđač ima izvrsne juniorske i kadetske selekcije koji su budućnost kluba, ali i rukometa u BiH. Vjerujemo kako će s našom sponzorskom podrškom moći na još kvalitetniji način nastaviti pružati najbolje moguće uvjete za rad i razvoj svih uzrasta unutar kluba. RK Izviđač ponosan je predstavnik i najbolji ambasador svoga grada Ljubuškog i cijele Bosne i Hercegovine. Radujemo se suradnji sa Izviđačem Ljubuški i podržavamo ih u njihovim ciljevima.”, rekao je Edin Škaljić prilikom potpisivanja ugovora.     

O RK Izviđač  

RK Izviđač  je sportski klub duge i bogate tradicije, utemeljen 1956. godine i već više godina je nositelj i perjanica kako ljubuškog, tako i bosanskohercegovačkog sporta. Izviđač je i osmerostruki prvak BiH te trostruki pobjednik Kupa BiH.

Izviđač redovito nastupa i na europskoj sceni te regionalnoj SEHA – Gazprom ligi. Osobito je uspješan, medijski i rezultatski, nastup ’’Skauta’’ u utakmicama s najslavnijom europskom rukometnom  momčadi – Barcelonom, Ciudad Realom i protiv višestrukog njemačkog prvaka THW Kiela.

Prvu momčad Izviđača vodili su Boris Jarak, u dva navrata Josip Glavaš i Silvio Ivandija, Siniša Markota, Zdenko Grbavac, Dario Mikulić, Ilija Duka Puljević, Mario Bjeliš te Toni Čolina. Temelje struke udario je Josip Glavaš koji u svojoj sportskoj karijeri ima cijeli niz uspjeha sa najuglednijim klubovima i reprezentacijom Hrvatske. Pod vodstvom Josipa Glavaša Izviđač je ostvario povijesne uspjehe. Osvojio je tri prvenstva i kup BiH, dva puta se plasirao u Ligu prvaka i u polufinale europskog Kupa pobjednika kupova. Pod njegovim vodstvom pobijeđeni su Kolding, dva puta Wintertur, Pick Szeged, Gorenje, Prevent, igralo se ravnopravno sa Barcelonom, Ciudad Realom, Ademar Leonom …

Izviđač je u novijoj povijesti 22 puta proglašavan za najbolju sportsku momčad općine Ljubuški, dok je u 2004. i 2005. godine proglašen za najbolju sportsku momčad u BiH.

Iz kluba potječu svjetske klase kao što su Mirko Alilović, Denis Buntić, David Mandić, Josip Šarac, Matej Hrstić, … Svoju afirmaciju u klubu stekli su Nikola Prce, Mirsad Terzić, Marin Šego Željko Musa, Josip Perić, Adnan Harmandić, Benjamin i Senjamin Burić, Mirko Herceg, Dejan Malinović … rukometaši koji su danas članovi najboljih europskih klubova.

O Francku u Bosni i Hercegovini

Franckov proizvodni pogon u Grudama otvoren je još 2008. godine kao greenfield investicija u koju je uloženo više od šest (6) milijuna KM. Kompanija u punom kapacitetu zadovoljava potrebe potrošača u Bosni i Hercegovini s proizvodnjom strateških proizvoda, primarno mljevene kave poznatih brendova poput poznate Jubilarne kave ili Bonus espressa u zrnu za ugostiteljske objekte. Kontinuiranim ulaganjima u proizvodne kapacitete, Franck nastoji biti dobar primjer uspješnih domaćih investicija koje doprinose otvaranju novih radnih mjesta i razvoju cjelokupnog bh. gospodarstva. Kompanija je izazovno razdoblje tijekom pandemije i zatvaranja iskoristila za osnaživanje svojih kapaciteta i prodajne snage, kao i za organizacijsko jačanje uz povećanje broja zaposlenih i unapređenje prodajnog pristupa tržištu. Sponzoriranjem RK Izviđač daje svoj obol razvoju vrhunskog sporta i sportskih talenata u zajednici u kojoj posluje.

error: Content is protected !!