S još jednog teškog gostovanja rukometaši Izviđač Central osiguranja vratili su se neporaženi. Osvojeni bod protiv Sloge u Doboju, bod je zlata vrijedan s kojim su se „Skauti“, najbližim pratiteljima, još više odmakli u utrci za prvaka države. Utakmica u Doboju, rukometnim žargonom rečeno „bila je na jednu loptu“.

Domaći su početkom i nakraju prvog dijela imali dva gola prednosti, a u ostalom dijelu igre momčadi su se izmjenjivali u prednosti, ali ne u višoj od jednog pogotka.

Sloga je do prvog gola došla pogotkom Nikole Kneževića, a Milan Vukšić je poravnao na 1:1 u 4.minuti. Drugi Izviđačev pogodak postiže Ivano Pavlović tek u 11.minuti. Stekao se jedojam da su „Skauti“, prvih petnaestak minuta, odigrali „pod ručnom“. Važnost utakmice je očito učinila svoje. Napad nije bio na potrebnoj razini, ni obrana nije briljirala. Na sreću Haris Suljević je bio 100% u utakmici.
Do svoje jedine prednosti u prvom poluvremenu „Skauti“ dolaze u 16.minuti, golom debitant Luke Ševića (5:6). Uzvratila je Sloga s dva uzastopna pogotka za novu prednost da bi sljedećih 7-8 minuta proteklo u igri gol za gol. Do prednosti od dva gola domaći rukometaši stižu u 24.minuti (12:10) koju uspijevaju zadržati do odlaska na odmor (16:14).

U drugom poluvremenu, serijom 3:0, (dva gola Mladena Boškovića i gol Diana Ćeške) Izviđač stiže do prednosti u 35.minuti (16:17). Uzvratila je Sloga golovima Bojana Tulendića i Bogdana Peštića za novu prednost (18:17). Do kraja utakmice gledali smo rovovsku bitku u kojoj su se momčadi izmjenjivale u prednosti od jednog pogotka. U posljednjih sedam-osam minuta utakmica je ušla u dramatičnu završnicu. „Skauti“ su ostali s četiri igrača u polju zbog isključenja Filipa Odaka i Diana Češke. Međutim, u tom intervalu, u junaka utakmice pretvorio se je Ivan Herceg koji skida dva sedmerca i tri zicera rukometašima Sloge. Golovima Marijana Šaravanje i Mladena Boškovića u posljednjoj minuti susreta „Skauti“ su zasluženo stigli do jednoga boda s kojim su povećali svoje izglede u borbi za titulu prvak BiH u rukometu.

U redovima „Skauta“ odlično su odigrali Mladen Bošković sa sedam, Marijan Šaravanja i Milan Vukšič sa po šest te Diano Ćeško s pet postignutih golova. Po tri puta u listu strijela upisali su se Ivano Pavlović i Mihael Bebek.
Vratari Haris Suljević s jedanaest i Ivan Herceg s pet obrana bili su briljantni.

Kod domaćina Bogdan Peštić postigao je deset, Radomir Stojanović sedam te Danilo Ristić četiri gola.
U sljedećem 17.kolu BH Telecom Premijer lige u Izviđač u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom sljedećeg vikenda dočekuje momčad Maglaja.

BH Telecom Premijer liga BiH, sezona 2022/2023., 16. kolo.
Doboj-Osječani, 04.02.2023. u 18:00 sati.

MRK Sloga – RK Izviđač Central osiguranje 32:32 (16:14)

Doboj-Osječani, dvorana Osnovne škole “Radoje Domanović”, gledatelja 100.
Suci: Dženan Grbić (Brčko) i Mirza Taletović (Gradačac)
Nadzornik: Boško Čađo (Kozarska Dubica).

MRK SLOGA: Bogdanović (12 obrana), Blagojević, Stojanović 7/1, Đorđević 1, Stanković 2, Marković, Tulendić 2, Bogdan Peštić 1, Nemanja Peštić 10, Simić, Ristić 4/1, Miličević 3, Maričić, Dejanović, Knežević 2, Bajović.
Trener: Miljan Stanić.

RK IZVIĐAČ CO: Herceg (5 obrana, 2 sedmerca), Alihodžić, Suljević (11 obrana, 1 sedmerac), Vukšić 6/5, Odak, Šević 1, Ljubić 1, Bošković 7, Šimić, Bubalo, Šaravanja 6, Pavlović 3, Ćeško 5, Dedić, Bebek 3, Purić.
Trener: Toni Čolina.

Isključenja: Sloga 4 minuta, Izviđač 8 minuta.
Sedmerci: Sloga 5/2, Izviđač 5/5.

Izvor: izvidjac.com

error: Content is protected !!