Rukometašice Krivaje u subotu su ugostile rukometašice Izviđača u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a u izuzetno zanimljivoj utakmici nije bilo pobjednika, konačan rezultat je bio 36:36 (21:19).

Susret je počeo u ujednačenom ritmu s obje strane, domaće rukometašice su stizale do gola prednosti, a gošće uzvraćale sve do rezultata 5:5. Poslije osam minuta igre rukometašice Izviđača prvi put vode pri rezultatom 5:6, ali Krivajašice u 10. minuti vraćaju prednost kod rezultata 8:7 te dvije minute kasnije prvi put dolaze na plus dva.

Na polovini prvog poluvremena Krivaja je vodila 11:8 te trener gostiju Mirko Čolak poziva time-out. Minut odmora je koristio djevojkama iz Ljubuškog, a koje su pet minuta kasnije izjednačile na 13:13.

Nedugo zatim rukometašice Izviđača dolaze do vodstva rezultatom 14:15, ali zavidovićke rukometašice brzo vraćaju prednost i vode sa 16:15, a potom i sa dvije igračice manje vraćaju plus dva.

Tri minute do kraja trener domaćih Adnan Bašić poziva minut odmora, u trenucima kada je Krivaja vodila 19:17 i imala napad za plus tri. Domaće su iskoristile svoj napad, ali se u konačnici na pauzu ipak otišlo s dva gola prednosti u korist Krivaje i rezultatom 21:19.

Na otvaranju drugog poluvremena domaći tim prvi put stiže do plus četiri, a rezultat je bio 23:19. Potom je uslijedio period igre s dosta tehničkih grešaka u obje ekipe, a gošće su se vraćale u više navrata na gol zaostatka.

Domaće odolijevaju napadu gostiju, te točno na 15 minuta do kraja vode s 30:28 i imaju dvije igračice više, te klupa Krivaje poziva time-out kako bi pripremili napad koji im je donio plus tri. Ipak, prednost domaćih je trajala tri minute, a gostujuće igračice serijom od 3:0 vraćaju stvari u egal pri rezultatu 31:31

Krivaja ponovo dolazi do gola prednosti, nakon čega vratarks domaće ekipe Sara Šehić brani sedmerac koji omogućava domaćoj ekipi da u nastavku povede sa 33:31. Izviđač je ponovo u nekoliko napada vaćao gol zaostatka, a gošće su napad za poravnanje imale pola minute do kraja kada je na semaforu bilo 36:35, poslije čega gostujući stručni štožer poziva time-out.

Na početku napada suci daju treće isključenje Aleni Latifović, što koriste rukometašice iz Ljubuškog te izjednavačju na 36:36, a domaći tim na 10 sekundi do kraja traži time-out koji im ipak nije donio promjene rezultata.

Uzvratni susret je na rasporedu narednog vikenda u Ljubuškom.

ŽRK Krivaja: Vildana Bajrić, Amina Bašić, Amna Mehinagić, Alena Latifović, Amina Bukvić, Adnana Latifović, Nejra Cerić, Nejra Karahasanović, Ajna Mačak, Nejla Maglajkić, Lamija Mujkić, Sara Šehić, Jasmina Ćosić, Adna Latifović, Emina Šabić, Naida Frkatović. Trener: Adnan Bašić

ŽRK Izviđač: Antea Skoko, Azra Letić, Lucija Tokić, Cvita Sivrić, Milica Stamatović, Ana Petrović, Anđela Boras, Iva Grbavac, Matea Nosić, Lucija Visotrop, Ivana Petrović, Andrea Boras, Marija Brkić, Sara Jezidžić. Trener: Mirko Čolak.

izvor: ljubuski-iks portal

error: Content is protected !!