U subotu je u Ljubuškom odigrana uzvratna utakmica četvrtzavršnice Kupa Bosne i Hercegovine između rukometašica Izviđača i Krivaje, a poslije pobjede 37:34 (24:14) dalje je prošla domaća ekipa.

Nakon neizvjesnog susreta prošle subote u Zavidovićima koji je završen rezultatom 36:36, u subotu su to Ljubušanke odradile puno lakše nego to krajni rezultat sugerira.

Domaća ekipa je u uvodu susreta vodila, uglavnom dva ili tri gola razlike, a sredinom prvog poluvremena do prve značajnije prednosti dolaze pri rezultatu 13:8. Poslije jednog gola gošći iz Zavidovića rukometašice Izviđača prave seriju od 5:0 te vode sa 18:9.

Iako je Krivaja uspjela u par navrata smanjiti zaostatak na minus šest, rukometašice domaćeg ekipe su na odmor otišli s velikih plus deset, 24:14.

Iako se i u drugom poluvremenu činilo da neće biti neizvjesnosti, s obzirom da su djevojke Izviđača imale i 11 golova prednosti, a na 15 minuta do kraja vodile su rezultatom 31:21, ekipa iz Zavidovića je ipak uspjela učiniti završnicu zanimljivom.

U narednih šest minuta Krivajašice prave seriju od 7:0 te smanjuju na 31:28. Na tri minute do kraja rezultat je bio 34:32, ali jednostavno snage i prilike za potpuni preokret gostujućih rukometašica nije bilo, te je ekipa Izviđača ostvarila pobjedu rezultatom 37:34.

U domaćem sastavu najučinkovitija je bila Ana Petrović s 12 golova, Anđela Boras je postigla osam, a sedam puta se u listu strijelaca upisala Matea Nosić. Kod Krivaje su se istakle Sara Bašić i Amna Mehinagić s po šest pogodaka, Ajna Mačak je postigla pet, a Alena Latifović je dodala 4.

izvor: ljubuski.iks-portal

error: Content is protected !!