U srijedu navečer u hotelu Bigeste u Ljubuškom održana je još jedna manifestacija u sklopu obilježavanja Dana grada Ljubuškog, a riječ je svečanom proglašenju najboljih sportaša Ljubuškog za 2022.godinu.
Najbolje sportaše Grada Ljubuškog izabralo je povjerenstvo koje je imenovao gradonačelnik, a izbor je izvršen u šest kategorija, najbolji mladi sportaš i sportašica do 18.godina, najbolja sportašica i sportaš, najbolji sportski klub i najuspješniji trener.
Svečanost u hotelu Bigeste započela je izlaganjem novinara i publicista, dugogodišnjeg sportskog djelatnika Nikice Šiljega o povijesti sporta u Ljubuškom počevši od dolaska Austro-Ugarske u Bosnu i Hercegovinu pa sve do današnjih dana.


Pehar i priznanje za najbolju mladu sportašicu do 18.godina, članu biciklističkog kluba Ljubuški Dragani Matić, uručio je predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić koji je priznanja uručio i nogometaši Širokog Brijega Krešimiru Mediću, najboljem mladom sportašu do 18.godina.
Za najbolju sportašicu Ljubuškog u prošloj godini proglašena je Matea Nosić, rukometašica ŽRK Izviđač, a priznane i pehar uručio je gradonačelnik Vedran Markotić. Na proglašenju najboljeg sportaša slična situacija kao i prošle godine. Naime, prošle godine najbolji sportaš bio je Tomislav Brkić koji je nastupao na Australian Openu pa je priznanja preuzeo brat, tako je ove godine najbolji sportaš Stipe Dugandžić, član košarkaškog kluba Dinamo iz Zagreba nastupao za svoj klub na završnici Kupa Krešimira Ćosića u Zadru. Pehar i priznanje njegovoj sestri uručio je gradonačelnik Vedran Markotić.


Gradonačelnik je uručio priznanja za najbolji sportski klub u prošloj godini, RK Izviđač Central osiguranje, koje je primio predsjednik kluba Toni Kraljević. Najuspješniji trener u prošloj godini po odluci Povjerenstva bio je trener prve momčadi Izviđača Toni Čolina. Pehar i priznanje primio je njegov rođak Anton Čolina koja mu je uručio Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine Županije Zapadnohercegovačke.
U glazbenom dijelu programa nastupio je mladi ljubuški glazbenik Mislav Ramljak koji je pjesmom i svirkom na gitari uljepšao ovogodišnju manifestaciju. Također su nastupili i mladi članovi Kluba kulture “Libuša” koji su publiku uveselili zanimljivim humorističnim skečom.


Poslušajte što su nakon proglašenja rekle Matea Nosić i Dragana Matić

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!