Duhovito, uz prepričavanje zanimljivih anegdota, te zgoda i nezgoda iz života nogometnog suca protekla je promocija knjige „I suci su samo ljudi“ Gorana Paradžika u ljubuškom hotelu Bigeste.

Okupilo se na promociji više stotina ljudi, jedva da je bilo mjesta za sve koji su pristigli na promociju, a sve je proteklo u šaljivom tonu i uz salve smijeha.

Na kraju je čak guslar Josip Begić „odguslio“ pjesmu o Paradžiku, a dvoranom se prolomio dugotrajan pljesak.

Predstavljači su se potrudili kako bi zabavili publiku, ali ujedno i istaknuli vrijednost ovog djela.

Tako je Dušan Musa, koji je bio redaktor djela, istakao kako je Paradžik kroz ovu knjigu prikazao i razvojni put nogometnog suđenja u BiH.

Uz Musu, o knjizi su govorili Elmir Pilav, predsjednik Komiteta za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH, Hrvoje Turudić, potpredsjednik Komiteta za suce i suđenje Nogometnog saveza BiH, te voditelj programa Albert Pehar, a osim što se u dvorani moglo čuti šaljivih situacija iz svijeta suđenja, nizale su se i pohvale za Paradžikovu knjigu.

Istaknuto je kako bi ista mogla poslužiti kao inspiracija novim generacijama da se odluče na karijeru nogometnog suca, da je riječ o jednom raritetu jer je možda i riječ o prvoj sudačkoj biografiji s prostora bivše Jugoslavije, ali i da je riječ o djelu u kojem su od zaborava sačuvani mnogi vrijedni trenuci iz bh. nogometa.

Isječke iz knjige je čitao Tigran Delić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Josip Bošnjak i Nikola Granić.

Goran Paradžik se na kraju zahvalio svima koji su mu pomogli kako bi ova knjiga ugledala svijetlo dana, a niti on nije propustio publiku počastiti s jednom zanimljivom anegdotom.

Promocija je održana u sklopu program obilježavanja Dana Grada Ljubuškog, a organizator promocije bila je ljubuška podružnica HKD Napredak, koja je i nakladnik knjige.

Fotogaleriju s promocije pogledajte na Facebooku

error: Content is protected !!