Službeni početak obilježavanja Dana branitelja na trgu dr.Franje Tuđmana iza zgrada Gradske uprave u Ljubuškom započeo je „Lijepom našom“  u izvedbi klape Benediktus pod ravnanjem prof. Zdenka Vištice.

Nakon što su branitelji, obitelji poginulih branitelja i civilnih žrtava rata, predstavnici gradske i županijske vlasti, udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ostali položili vijenac i zapalili svijeće za sve žrtve rata pomolio se fra Dario Dodig, humački gvardijan.

Sveta Misa zadušnica slavila se u crkvi sv. Ante na Humcu koju je predvodio fra Dario Dodig, a liturgijske pjesme pjevala je klapa Benediktus.

Završni dio obilježavanja Dana branitelja bio je u Lapidariju samostana sv. Ante na Humcu gdje su posjetitelji mogli pogledati ratne fotografije koje su uradili, uglavnom sami branitelji.

U ime Povjerenstva za pitanje branitelja Domovinskog rata grada Ljubuškog sve nazočne pozdravio je predsjednik Povjerenstva Ivan Prlić. Završavajući svoj kraći govor Prlić je rekao: „Poručujemo mladim generacijama da nikada ne zaborave žrtvu naših branitelja. Neka svojim znanjem i zalaganjem stvaraju bolje i pravednije društvo. Sve vas toplo pozdravljamo do idućeg puta i neka nas sve skupa dragi Bog čuva“.

Izložbu je uz pozdrav svečano otvorio fra Dario Dodig, a u glazbenom dijelu nastupila je klapa Benediktus.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!