Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ožujskim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo odigrati će dva ključna susreta protiv Kosova, a izbornik Irfan Smajlagić je skratio spisak igrača na 21 ime.

U prva dva susreta kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine naša reprezentacija doživjela je dva teška poraza od Crne Gore i Slovenije, tako su predstojeći susreti protiv Kosova presudni u borbi za EP, a u njima će naša reprezentacija biti bez najveće zvijezde, golmana Benjamina Burića.

Osim golmana Flensburga, na spisku nema ni golmana Chamberyja Haruna Hodžića, beka Tatabanye Josipa Perića, beka Dobrogee Marina Vegara, pivota Maccabija Gafara Hadžiomerovića…

Smajlagić računa na sljedeće igrače:

Golmani: Admir Ahmetašević, Bekir Čordalija, Ahmed Čabaravdić.

Pivoti: Senjamin Burić, Adin Faljić, Amir Muhović, Elmir Građan.

Krila: Vlado Draganić, Adi Mehmedčehajić, Luka Perić, Mladen Bošković.

Bekovi: Mirsad Terzić, Milan Vukšić, Marko Davidović, Edin Klis, Igor Mandić, Vladan Lončar, Mirko Herceg, Luka Knežević, Marko Panić, Nedim Hadžić.

Potrebno je savladati u obje utakmice Kosovare, a onda se nadati iznenađenju protiv neke od favoriziranih selekcija Crne Gore i Slovenije te možda kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije otići na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Reprezentacija BiH okupit će se 6.ožujka u Tuzli, a prvi susret protiv Kosova na rasporedu je 8. ožujka od 20:15 u Prištini, a uzvratni susret četiri dana u Mejdanu (17:00).

Kvalifikacije ćemo završiti u travnju. Prvo je susret protiv Slovenije u Cazinu, a onda i gostovanje Crnoj Gori u Podgorici.

izvor: klix.ba

error: Content is protected !!