U okviru projekta “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem”, u Gradskoj vijećnici Ljubuški danas je održana interaktivna obuka za korištenje softvera i platforme AgroLIFE kao i obuka za pristup i korištenje novopostavljenih agrometeoroloških stanica na području Grada Ljubuškog koje su nedavno postavljene na lokacijama: Crnopod, Studenci, Pregrađe, Šipovača i Plantaža u Ljubuškom. Projekt su okupljenima ispred AgroLIFE predstavili :Ana Marija Antić, Monika Obuh i Janko Gugleta.


“Ova aplikacija može donijeti značajne doprinose u poslu, jer je to aplikacija koja omogućuje digitalizaciju njihovog poljoprivrednog procesa, te samim tim kada proizvođač ima sve te podatke na jednom mjestu, softer je tu da pomogne u donošenju nekih odluka kroz analizu tih podataka” istaknula je Monika Obuh za Radio Ljubuški.


Podatke sa meteostanica moguće je koristiti kroz AgroLIFE digitalnu platformu za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom. Potrebno je skinuti mobilnu aplikaciju sa google trgovine, besplatno se registrirati i početi upravljati svojom poljoprivrednom proizvodnjom putem ovog digitalnog asistenta. Podaci sa meteostanica dostupni su svim korisnicima državnog poljoprivrednog zemljišta, ali i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava sa područja Grada Ljubuškog i šire. Podaci sa meteostanica su također dostupni i putem sljedeće web stranice –https://farmer.agrolife.world/.


Regionalni projekt “Digitalizacija općinskog upravljanja zemljištem” provode GIZ i tvrtka TeleGroup, u partnerstvu s Mrežom za povoljno poslovno okruženje koju predstavljaju NALED, REDAH, Gospodarska komora Republike Srpske i Gospodarska komora Crne Gore u okviru programa develoPPP njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ).

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!