U nedjelju, 5.ožujka 2023.godine, u restoranu „Ohio“ u Ljubuškom održana je izborna Skupština udruge pčelara „Kadulja“ Ljubuški.

Izvješće o radu u protekle četiri godine podnio je predsjednik Udruge Marijofil Rupčić. Rupčić je istaknuo kako je nakon dvije izuzetno loše godine zbog pandemije korona virusa i sušnih godina ova godina iz nas bila povoljnija pa se donekle može biti i zadovoljan. Također, Rupčić je govorio i aktivnostima udruge u rješavanju problema na terenu do čestih medijskih nastupa i promidžbe udruge, te naglasio i buduće aktivnosti po tom pitanju.

Nakon razrješenja dosadašnjeg predsjednika i upravnih tijela udruge prešlo se na biranje novih. Za predsjednika je ponovo izabran dosadašnji predsjednik Marijofil Rupčić, a nekih velikih izmjena nije bilo ni u ostalim tijelima udruge, Nadzornom i Izvršnom odboru, te u izbora predstavnika u županijsku udrugu i u Savez udruga Kadulja.

Financijsko izvješće i stanje blagajne iznio je rizničar Mirko Lučić, koje je prihvaćeno jednoglasno kao izvješće predsjednika Nadzornog odbora Ante Bošnjaka o financijskom izvješću i radu Nadzornog odbora.

Nazočnima se obratio i predsjednik Saveza udruga Kadulja Slaven Cvitanović još jednom podcrtavši potrebu pregovora i dijaloga spominjući primjer Herceg-Bosanske županije i pregovorima o pašarini koja je posljednjih godina bila veliki problem za pčelare iz drugih županija.

Poslušajte što su nakon skupštine rekli Slaven Cvitanović i Marijofil Rupčić

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!