U petak, 10.ožujka u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom održana je redovita Izvještajna skupština Udruge nogometnih sudaca i instruktora ŽZH-e. Nakon što su izabrana radna tijela i utvrđen kvorum Skupština je počela s radom.

Prvo se nazočnima obratio Dragan Soldo, predsjednik NS Federacije BiH koji je Udruzi čestitao na radu u proteklom periodu uz napomenu da je Federalni savez davao punu podršku sucima u Županiji, a tako će nastaviti i ubuduće.

Potom je riječ dobio Vlado Glavaš, predsjednik NS ŽZH-e koji se uvijek nađe „pri ruci“ i koji je bio velika podrška u radu što se očekuje i ubuduće. Podpredsjednik Komiteta za suce i suđenje pri NS BiH, Hrvoje Turudić je izrazio zadovoljstvo što je došao na Skupštinu i dodao da je Komitet zadovoljan suđenjem i stanjem u Udruzi sudaca.

Predsjednik Udruge nogometnih sudaca i instruktora ŽZH-e Goran Paradžik podnio je Izvješće o radu za 2022.godinu koje je jednoglasno usvojeno. Posebno je naglasio da je broj sudaca u Županiji prešao brojku 50 (55). Također, govorio je o humanitarnom radu Udruge, organizacija dobrovoljnog darivanja krvi, pomoć dvojici sudaca, nastup na turniru Suci humanitarci… Jedan od prioritetnih zadataka u radu Udruge bio je stalna edukacija mladih sudaca, a tako će biti i ubuduće. Usvojen je i plan rada i aktivnosti za 2023.godinu kao i financijski plan.

Osim već spomenutih na Skupštini su bili i predsjednik NK Široki Brijeg Josip Bevanda kao i predsjednici klubova iz Županije, Elmir Pilav, predsjednik Komiteta za suce i suđenje NS BiH, Jasenko Pljevljak, mentor Udruge sudaca ispred NS BiH i mnogi drugi.

Nakon završetka Skupštine druženje je nastavljeno na Koćuši do jutarnjih sati, a iz Udruge zahvaljuju domaćinu na gostoprimstvu.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!