Dan očeva obilježava se blagdan svetog Josipa koji ove godine pada u nedjelju 19.ožujka, no u OŠ Tina Ujevića u Vitini ovaj dan će obilježiti u četvrtak 16.ožujka zanimljivom aktivnošću, interakcijom djece i očeva koji će se natjecati u društvenoj igri „ Čovječe , ne ljuti se“. Tim povodom u studiju Radija Ljubuški ugostili smo jednu od organizatorica školskog psihologa Martinu Herceg koja je uz pedagogicu škole Kristinu Majić osmislila cijeli događaj.
„Ideju za ovaj način obilježavanja imali smo još prije tri godine, međutim tog ožujka došlo je do prekida nastave zbog korone i nismo je realizirali. Nismo odustali od te ideje i krenuli smo u realizaciju sada uz potporu naše škole.
Sam događaj organizirali smo kao igru sreće, uputili smo poziv učenicima 7., 8., i 9.-tih razreda i njihovim očevima da prijave svoje sudjelovanje , dobili smo nekih 20 prijava, 20 parova otac-dijete. Samo natjecanje prijavljenih očeva i djece u društvenoj igri „Čovječe ne ljuti se“ održat će se u četvrtak u 17.00 sati u našoj školi. Osigurali smo i pokrovitelje kojima se zahvaljujemo, ravnateljici škole na podršci, te sponzorima koji su osigurali simbolične nagrade za sudionike a to su: Diskont Planinić, Benzinska crpka i restoran Perić te trgovina Biško Vitina.
Opći cilj projekta je jačanje uloge oca kod učenika u pred pubertetu i tijekom puberteta jer smo u našem radu s djecom i roditeljima primijetili kako su majke te koje više preuzimaju ulogu brige o djeci u njihovom obrazovanju i više komuniciraju sa školom. Sa psihološkog aspekta uloga oca je jako važna, osobito u ovom razvojnom periodu puberteta, ne umanjujući važnost oba roditelja.
Ovom aktivnošću želimo na zabavan način motivirati i učenike i njihove očeve, potaknuti veće uključivanje očeva. Zadovoljni smo jako brojem prijavljenih,hvala svim očevima koji su se odazvali našem pozivu, sve ovo i radimo za dobrobit naše djece, radujemo se sutrašnjem zajedničkom druženju.“ istaknula je Martina Herceg.

Poslušajte audiozapis:

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!