Povodom obilježavanja međunarodnog dana osoba s Down sindromom danas je u „Edukacijsko-rehabilitacijskom centru“ u Ljubuškom bilo organizirano zanimljivo druženje uz roštilj, slastice, društvene igre…

Odmah po dolasku u Centar mogli ste primijetiti dim i osjetiti miris roštilja, a štićenici Centra i učenici „kuharske škole“ iz Ljubuškog svojski su se trudili naći se pri ruci svakome tko dođe u Centar.

Bilo je tu ćevapa, kobasica, kolača, raznih sokova i osvježavajućih pića… Kao da su i ovom prigodom štićenici Centra htjeli pokazati koliko se na njih može računati što je građanima, na žalost, manje poznato. Djelatnice Centra su se „razletjele“ po dvorištu želeći dočekati i pozdravite goste koji su non-stop pristizali, većina s prigodnim darovima.

Tako su sa svojim tetama stigla djeca iz vrtića „Oblačić“, učenici srednjih škola, gosti iz Čitluka, djelatnice Centra za socijalni rad iz Ljubuškog i naravno roditelji… Također, stigle su i bivše i sadašnje pripravnice koje su štićenicima posebno prirasle srcu pa je bilo zagrljaja i slikanja. Svi su zaželjeli da ovaj dan ostane u lijepom sjećanju svima koji su danas došli, te da koliko je moguće sve više senzibiliziraju javnost za probleme s kojima se osobe s down sindromom svakodnevno susreću.

Razgovarali smo s Ivanom Barišić bivšom pripravnicom i Marijom Dropulić, socijalnom radnicom u Centru

Mile Kraljević/Radio Ljubuški

error: Content is protected !!