Filip Majić, kondicijski trener hrvatskoga nogometnoga reprezentativca Ivana Perišića, u srijedu poslijepodne je u dvorani Kulturnog centra u Ljubuškom održao predavanje za mlade nogometaše iz Ljubuškog, ali i sve ostale zainteresirane.

Govorio je o tome kako treniraju vrhunski sportaši.

Uz Filipa, predavanje je vodio i trener NK Ljubuški Andrej Markić, a zajedno su prošli kroz brojne teme, od toga koga je sve Filip trenirao u karijeri,  do navika vrhunskih sportaša i toga koliko je motivacija bitna u sportskom uspjehu.

Kako je Filip objasnio, vrhunski sportaši su izuzetno motivirani i ne preskaču treninge, njima je trening prirodan „kao disanje“.

„U tri godine otkad ja radim s njim, Perišić je odradio skoro 800 treninga samo sa mnom, a tek gdje su momčadski treninzi, terapije koje idu, kinezioterapije i sve ostalo što ide uz to…“, naveo je Filip.

Markić je okupljenoj djeci poručio da to zapamte, te je istaknuo kako su treninzi iznimno bitni za sportski napredak.

„Zamislite ako vrhunski sportaši toliko treniraju, koliko je potrebno da se stvori jedan igrač“, poentirao je Markić.

Osim o važnosti trenažnog procesa, govorilo se i o sportskoj motivaciji, o tome da je za uspjeh vrlo važna ljubav prema sportu, da ne smije biti „moranja“, te o brojnim drugim temama iz Filipove domene.

Inače, osim s Perišićem, Filip Majić koji je po struci magistar kineziologije radio je i kao trener mlađih uzrasta u NK Neretva Metković, te u kadetskoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatske.

error: Content is protected !!