Rukometaši Izviđača napravili su ogroman korak prema plasmanu u završnicu Kupa, u prvoj utakmici četvrtfinala sinoć su u Gradskoj športskoj dvorani deklasirali momčad Gračanice 34:23.

Nakon nekoliko prvenstvenih „laganica“ protiv protivnika koji nisu dorasli skautima, sinoć je u Ljubuški stigla Gračanica, ambiciozna momčad iz vrha prvenstvene ljestvice koja ni u snu nije očekivala ovakav rezultat. A. dobro je počela, već u drugoj minuti gosti su vodili 0:2 i malo tko je očekivao rezultat koji je bio na kraju.

Očekivano, Izviđač je vrlo brzo odgovorio i dvije minute kasnije bilo je 2:2, a u sedmoj minuti skauti su poveli 4:3, minutu kasnije bilo je 5:3 i stvari su polako dolazile na svoje mjesto. Prednost Izviđača je polako rasla u utakmici u kojoj su gledatelji mogli uživati, bilo je lijepih poteza, dobrih obrana, a najveću prednost u prvih 30 minuta Izviđač je imao u 21.minuti (13:8). Mini serijom 3:0 (tri gola Azera Mušića) Gračanica je u 25.minuti došla na dva gola zaostatka (13:11), ali je uslijedio brzi odgovor pa je u 29.minuti ponovo bilo plus pet (16:11), a na odmor se otišlo s rezultatom 16:12.

Prvih nekoliko minuta u nastavku igralo se gol za gol, goste je u igri držao kapetan Omer Mehmedović s tri gola za redom, a onda je došla 37.minuta, klupa gostiju je burno reagirala i gestikulirala na svaku sudačku odluku, a onda je dobila opomenu (žuti karton službenom predstavniku). Kako prigovori i „govori“ nisu prestajali uslijedilo je isključenje od dvije minute, a potom i crveni karton za klupu Gračanice. Nesportsko ponašanje gostujuće klupe gdje ni trener Damir Doborac nije bio iznimka, diglo je publiku na noge koja do kraja nije prestala bodriti skaute.

A oni su uzvratili na pravi način, sredinom drugog poluvremena prednost je narasla na osam golova (25:18 u 45.minuti), a u 51-oj bilo je plus deset (30:20), dok je najveća prednost bila u 54.minuti 32:20. Treba istaknuti da su uz raspoložene strijelce (Pavlović, Šaravanja, Bošković, Vukšić) veliki obol dali vratari, Ivan Herceg „skinuo“ je 10 udarac, od čega dva sedmerca i par „zicera“, a Haris Suljević imao je 3 obrane od čega jedan sedmerac.

Prvi strijelac Izviđača i susreta bio je Ivano Pavlović s 11 gola (4 sedmerca), Marijan Šaravanja dodao je 7, Mladen Bošković i Milan Vukšić po 5, a povratnik u momčad Domagoj Alilović postigao je 3 gola. Kod Gračanice su Luka Karanović, Omer Mehmedović, Stefan Trkulja i Azer Mušić postigli po 4 gola, a golman Dejan Bižić imao je 8 obrana.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!