Mostar 1. 4. 2023. – Ovogodišnja kulturna manifestacija „Napretkov tjedan kulture“ koju organizira HKD Napredak Glavna podružnica Mostar, završio je sinoć sjajnim nastupom Napretkovog jazz kvarteta Birdland iz Ljubuškog.

Kvartet čine  Ivana Zrimšek Šaravanja, vokal i flauta, Josip Bošnjak, klavir i klavijatura, Marko Jakovljević, bas gitara i kontrabas i Mario Brkić, bubanj, a mostarska publika u Galeriji kraljice Katarine Kosača došla je na svoje i u nešto više od sat vremena uživala na koncertu. Na repertoaru Birdlanda su klasični jazz, obrade bezvremenskih i nezaobilaznih jazz standarda ženskih vokala, a često se na repertoaru nađu i funk, r’n’b, electric pop i instrumentalne skladbe. Na kraju koncerta brojna publika ih je za dojmljuvu izvedbe nagradila dugotrajnim i iskrenim pljeskom.

Nastup Napretkovog jazz kvarteta bio uistinu jedno posebno glazbeno večer u Gradu na Neretvi i kako je istaknula Ivana Zrimšek Šaravanja bio je to napredak za jazz ali i lijepa večer jazza u Napretku.

Inače, nastup jazz kvarteta Birdland bio je planiran na Napretkovom tjednu kulture 2021., ali je zbog pandemije koronavirusa koncert morao biti otkazan, ali nakon sinoćnjeg vrlo dojmljivog nastupa isplatilo se čekati za njihov nastup.

Predsjednik HKD Napredak Glavna podružnica Mostar Miroslav Landeka zahvalio je svima koji su sudjelovali na ovogodišnjem Napretkovom tjednu kulture, koji je svojim biranim programom sigurno ponudio kvalitetne i raznovrsne sadržaje, od impresivne izložbe slike iz Napretkove riznice, zanimljive kazališne predstave, predstavljanja monografije, bogatu pisanim i vizualnim informacijama, visoke estetske vrijednosti i na kraju  sjajnim jazz koncertom.

Izvor:HKD NAPREDAK Glavna podružnica Mostar

error: Content is protected !!