U povodu provođenja projekta energetske učinkovitosti posjetili smo SSŠ Ruđera Boškovića u Ljubuškom i razgovarali s ravnateljicom škole Milom Primorac i s jednim od izvođača radova Josipom Lekom iz poduzeća Okel- invest d.o.o Posušje. “Ova 2023. godina iznimno je važna za Srednju strukovnu školu Ruđer Boškovića jer smo krenuli s projektima, a prva u nizu bila je izmjena otvora u cijeloj školi, što će imati veliki značaj uštedi energije te se stvaraju bolji uvjeti za rad.

Zamjenom otvora ušli smo u novu školsku godinu što je omogućilo učenicima i djelatnicima bolje uvjete rada i boravak. Cilj ovog projekta je cjelokupna toplinska zaštita, izmjena krovišta zgrade, toplinska zaštita i izolacija zidova, čime ćemo dodatno uštedjeti na energiji” istaknula je Mila Primorac .
Nastavljamo s mjerama energetske učinkovitosti koja se radi u sklopu projekta, povećavanja ulaganja u javne objekte s niskom energijom ugljika u Bosni i Hercegovini financirano od strane Zelenog klimatskog fonda.” istaknula je Mila Primorac.

“Počeli smo u veljači s izvođenjem radova, spuštanje i izolacija stropova u učionicama. Ovih dana završavamo termoizolaciju vanjskih zidova, slijedi termoizolacija tavanskog prostora, kosih i ravnih krovova, ugradnja termostatskih ventila, zamjena postojećeg kotla, novim kotlom na pelet i zamjena dijela rasvjete. Nadam se da ćemo u budućnosti još raditi dosta projekata tako da bi mogli stvoriti novu budućnost našim učenicima, našim djelatnicima. Zahvaljujem se svim onima koji su bili strpljivi dok su svi ovi radovi bili, tako da stvaramo bolje uvijete za život i rad. Nadamo se u budućnosti višim projektima te da ćemo biti prepoznati u svemu onom što radimo i činimo”.

“Ovaj projekt se bazira preko Federalnog ministarstva prostornog uređenja. Oni su nama direktni investitori. Projekt se radi po cijeloj Bosni i Hercegovini. Ovim putem se zahvaljujemo ravnateljici Mili Primorac, kao i svim djelatnicima škole, učenicima na strpljenju tijekom izvođenja radova. Zadovoljstvo nam je bilo sudjelovati na ovom projektu.” izjavio je Josip Leko.

Izvođači radova su: JV ZT Termozaštita d.o.o Mostar, Okel- invest d.o.o Posušje i Ćosićpromex d.o.o Usora.

Poslušajte audiozapis:

Radio Ljubuški / Gordana Ilić

error: Content is protected !!