Projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“ poziva nezaposlene mlade osobe da se prijave za sudjelovanje u programu obuke u IT sektoru i time povećaju mogućnost zapošljavanja.

Ako se nalazite na evidenciji službe za zapošljavanje na području Hercegovine i imate do 35 godina i minimalno srednju stručnu spremu, ovo je odlična prilika da usavršite svoja znanja i osposobite se za zanimanja digital marketing specijalista, QA (Quality Assurance) tester i wordpress developer te time značajno povećate svoju mogućnost zapošljavanja u najbrže rastućem sektoru, IT sektoru.

Obuka koja će uključivati i teoriju i praksu održavati će se na Sveučilištu u Mostaru i IT odjelu d.o.o. Mostar. Uslov za dobivanje zvaničnog uvjerenja/certifikata kojeg će izdati Sveučilište u Mostaru je redovno pohađanje obuka.

Potpuni tekst javnog poziva možete pronaći na REDAH LEP Mostar – Javni poziv stručne obuke vijest Drugi ciklus

Kandidat može sudjelovati samo u jednoj od navedenih obuka za zapošljavanje koje se provode kroz ovaj projekt.

Aplikacijski obrazac možete naći na linku forms.gle/tVtGnDQRotQjN4Cx8

Rok za podnošenje prijava je 20.04.2023. u 15:00 sati.

Projekat „PODRŠKA MLADIM U ZAPOŠLJAVANJU U IT SEKTORU“ koji provodi Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH u partnerstvu sa  Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK“, trajati će 21 mjesec a ukupna vrijednost mu je 400.182 KM, od čega je iznos grant sredstava EU 312.932 KM. Projektom se očekuje obuka najmanje 60 nezaposlenih osoba za zanimanja u IT sektoru, obuka najmanje 20 nezaposlenih osoba za pokretanje vlastitog biznisa i obuka za poboljšanje poslovanja za 8 nezaposlenih osoba koje registruju svoj biznis.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Mostar je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija financira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Izvor:Resah

error: Content is protected !!