U Kulturnom centru u Ljubuškom održana književna večer posvećena Veselku Koromanu i predstavljanje njegove posljednje zbirke pjesama „Bit ću negdje“. O pjesnikovu djelu i knjizi pjesama govorili su Miroslav Palameta, Željko Ivanković i Ivan Vukoja, dok je stihove čitao Robert Pehar.
Kako je istaknuo Željko Ivanković, u dijelovima grada bit će postavljene ploče sa stihovima pjesama Veselka Koromana.
Koroman je, nezaobilazno ime suvremenoga hrvatskog pjesništva, prisutno u raznim antologijskim izborima i visoko vrednovano od strane književne kritike, koja često navodi njegovu vezanost za zavičajne korijene.


Nova zbirka pjesama “Bit ću negdje” dokazuje i svjedoči stalnost preokupacija “staroga” Koromana koji, pitajući se o sudbini čovjeka i njegovu položaju u kozmosu, te o položaju pjesnika u svijetu, postupno smiruje svoj pjev, prihvaćajući promjene materije i pronalazeći svojevrsnu prkosnu vedrinu.
Hrvatski književnik Veselko Koroman rođen je u 1934. u Radišićima. Povjesničar je književnosti iz BiH. Piše pjesme, romane, pripovijetke, eseje, putopise, književnu kritiku i sastavlja antologije. Autor je više knjiga, među kojima i zbirke pjesama “Crne naranče”, eseja i kritika “Pogled iz zrcala” te romana “Mihovil”.
Organizator ove manifestacije je: Grad Ljubuški

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!