U nedjelju 23.travnja u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom priređuje se pravi borilački spektakl „The Road to the Stars“.

Na rasporedu će biti više borbi, muških i ženskih u boksu, kick boxu…, a glavna borba večeri je borba za europsku i svjetsku titulu u boksu po WBL i WBF verziji. Katarina Vištica boriti će se za dvije titule prvaka, prva je Europska prvakinja po WBL federaciji, druga titula WBF(World boxing federation) za prvaka svijeta u kategoriji superwelter do 71 kg. Bit će to prva takva borba ne samo u Ljubuškom, već u cijeloj regiji i prva ženska borba tog tipa uopće. U WBL i WBF federaciji za ovakve spektakle određuju uglavnom veće gradove kao Mostar, Sarajevo, Zagreb, ali Katarina je inzistirala na Ljubuškom gdje je prije 13 godina i sve počela. Međutim, iz boksačke federacije su rekli da je to manji grad, da nema publike i adekvatne dvorane i slično, ali Katarina je bila uporna i kad im dala do znanja da je George Jure Čuvalo iz Ljubuškog, ipak su pristali.

U Ljubuškom će biti 4 borbe u profesionalnom boksu, riječ je o mladim i kvalitetnim borcima s ovih prostora među kojima ima državnih prvaka, a u glavnoj borbi večeri koja je predviđena na 8 rundi po dvije minute Katarina Vištica bori se protiv Sonje Filipović iz Hamburga (Njemačka) u super velter kategoriji do 72 kg.

Da je riječ o velikom spektaklu govori i podatak da će u Ljubuški doći i Stipe Božić, Damir Beljo, Antonio Plazibat, Luka Pupek… što je za Katarinu i dodatni motiv.

Katarina se priprema svaki dan, redovito trenira i vježba, a činjenica da je pripadnik Oružanih snaga BiH pomaže joj u samodisciplini – red, rad, disciplina. Inače član je Kluba borilačkih vještina (KBV) Ljubuški, a u radu joj pomažu treneri iz kluba Denis Rakić i Ivo Bilić, te glavni treneri Dalibor Mijan i Ivan Vukšić, pa ne treba sumnjati da će u nedjelju biti maksimalno spremna jer za ovaj događaj radi cijeli život.

Program u Gradskoj športskoj dvorani započinje u nedjelju u 19 sati.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!