Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH potvrdio je imenovanje novog saziva Vlade Federacije BiH, na izvanrednoj sjednici u Sarajevu u petak, 28. travnja. Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH izabrao je u petak novu entitetsku vladu s Nerminom Nikšićem na čelu.

Nediljko Rimac postao je ministar zdravstva, Jasna Duraković ministrica obrazovanja i znanosti, Amir Hasičević ministar trgovine, Kemal Hrnjić je novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Nedžad Lokmić ministar branitelja i invalida Domovinskog rata. Ministar unutarnjih poslova je Ramo Isak. Od ranije za ministra financija imenovan je Toni Kraljević koji će biti potpredsjednik vlade. Ministarstvo pravde vodi Vedran Škobić, a ministarstvo kulture i sporta Sanja Vlaisavljević. Ministar prostornog uređenja je Željko Nedić, a Andrijana Katić ministrica prometa i veza.

Ministar raseljenih osoba i izbjeglica je Nerin Dizdar, a razvoj, poduzetništvo i gospodarstvo vodit će Vojin Mijatović, ujedno i drugi potpredsjednik federalne vlade. Vedran Lakić dobio je resor energetike, industrije i rudarstva, a Adnan Delić rad i socijalnu politiku. Nasiha Pozder je ministrica turizma i zaštite okoliša a Željko Nedić je ministar prostornog uređenja.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!