U povodu 4. svibnja blagdana svetog Florijana Međunarodnog dana vatrogasaca Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke organizira svečani prijam za sve zapovjednike javnih vatrogasnih postrojbi i zapovjednike/predsjednike dobrovoljnih vatrogasnih društava u Županiji zapadnohercegovačkoj.

ČESTITKA VATROGASCIMA U POVODU 4. SVIBNJA BLAGDANA SVETOG FLORIJANA MEĐUNARODNOG DANA VATROGASACA

U povodu blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca koji se obilježava 4. svibnja svim vatrogascima i vatrogaskinjama čestitamo njihov dan.


U povodu blagdana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca svim pripadnicima javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Županije Zapadnohercegovačke okosnici našeg sustava zaštite i spašavanja čestitamo njihov dan i upućujemo iskrene čestitke.

Vaša profesionalnost, hrabrost i predanost u obavljanju ove nadasve humane i zahtjevne profesije ulijeva sigurnost svima nama jer znamo da ćete nam pomoći u svim situacijama pritom riskirajući vlastite živote i zdravlje kako bi nas zaštitili i spasili. Također upućujemo čestitku svim vatrogascima i vatrogaskinjama i izvan naše Županije, a posebice onima s kojima surađujemo i koji nam pružaju pomoć u opremi, obuci i gašenju požara većih razmjera, kao što je to bilo u srpnju prošle godine, kada nam je pomoć bila najpotrebnija.


Sveti Florijan (Cetium, danas St. Polten, Austrija 250. – 304.), kršćanski je svetac i mučenik. Zaštitnik je vatrogasaca i drugi svetac zaštitnik zagrebačke nadbiskupije. Svjesno se žrtvuje priznajući da je kršćanin, kako bi bio uz svoje suborce i u času njihove smrti. Nakon brutalnog mučenja, 4. svibnja 304. godine bačen je u rijeku Enns s mlinskim kamenom oko vrata.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke
dr. sc. Drago Martinović, ravnatelj

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!