Danas je u hotelu „Bigeste“ u Ljubuškom održana konferencija za novinare uoči 3. Ljubuški outdoor festivala.O tome kako teku pripreme i što nas sve očekuje na ovogodišnjem Ljubuškom outdoor festivalu, koji će se održati od 25. 5. – 28.5. 2023.godine govorili su: Ante Ilić u ime organizatora JP Parkovi doo, direktor JP Parkovi doo Nikica Vučić, v.d. direktorica Turističke zajednice grada Ljubuškog Veronika Pinjuh, ispred Atletskog kluba Ljubuški Vladimir Pokrajčić, ispred Biciklističkog kluba Ljubuški Josip Ramljak, ispred Paragliding kluba Ljubuški Branimir Mandić i ispred GSS Ljubuški Miljenko Dropuljić.

Nakon uvodnog pozdrava Ante Ilića, program ovogodišnjeg festivala predstavio je direktor JP Parkovi doo Nikica Vučić.

On je zahvalio svima koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju festivala. Naglasio je da će se najviše događaja LJOF-a odvijati uz najatraktivniji ljubuški lokalitet – vodopad Kravicu, dodavši da će na natjecanju sudjelovati oko 800 sudionika iz BiH i drugih zemalja, te da je time LJOF prerastao u događaj međunarodnog karaktera. Predstavio je program izdvojivši dva glazbena događaja:

Petak – 26.5.2023. –  na platou iznad Kravice nastupaju bendovi glazbene škole Ljubuški te dobro poznati bend Psihomodo Pop iz Zagreba.

Subota – 27.5.2023. – nastup Željka Bebeka i njegovog benda, predbend Sandro Majstorović također na platou iznad Kravice.

Glazbene događaje je posebno izdvojio jer nastup popularnih bendova mogu doći pogledati svi oni koji žele, a ulaz je slobodan.

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Ljubuški bit će otvaranje festivala i outdoor tribina s vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.

Vučić je predstavio i goste tribine, a to su: Milena Šijan članica ekspedicije koja se 2009.godine popela na mt. Everest, Martin Čota jedan od najpoznatijih hrvatskih biciklista i Aleksandra Drinić ispred USAID turizma.  

Direktorica Turističke zajednice grada Ljubuškog Veronika Pinjuh je govorila o tome što jedna ovakva manifestacija donosi Ljubuškom, naglasivši da se radi o jedinstvenom događaju u BiH.

Predstavnik Atletskog kluba Ljubuški Vladimir Pokrajčić je predstavio atletske trkačke discipline u sklopu 3. LJOF-a, a tajnik Biciklističkog kluba Ljubuški Josip Ramljak biciklističke discipline.

Paragliding natjecanje na ovogodišnjem LJOF-u bit popraćeno i određenim nagradama, a više o tome je govorio predstavnik Paragliding kluba Ljubuški Branimir Mandić.

Ono na što se na festivalu obraća posebna pozornost je sigurnost sudionika, a o tome je na konferenciji govorio predstavnik GSS-a Ljubuški Miljenko Dropuljić.

Dropuljić je kazao da su spašavatelji već spremni za ovogodišnji festival i dvije godine iskusniji, opremljeniji i s dosta novih članova. Istaknuo je da će festival osiguravati oko 80 spašavatelja, a pripadnicima GSS-a Ljubuški pomogat će spašavatelji iz Čapljine, Čitluka Mostara, Širokog Brijega i Gruda. Napomenuo je da će zbog velikog porasta vodostaja rijeke Trebižat vrlo teško biti osigurat vodeni dio natjecanja i da će on vjerojatno biti otkazan. Posebice, humanitarni spust kajacima od Čeveljuše do vodopada Kravica gdje se prikupljaju sredstva za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama ”DUGA”. Naime, radi se o sudionicima utrke koji su, kako je naglasio Dropuljić, apsolutni amateri u tom sportu, i stoga je to nemoguće osigurati pri ovolikom vodostaju rijeke Trebižat.

Na kraju još jednom donosimo program 3. LJOF-a:

U četvrtak, 25. svibnja, u 20 sati u dvorani Kulturnog centra Ljubuški bit će otvaranje festivala i outdoor tribina s vrlo zanimljivim gostima koji se bave aktivnim turizmom u regiji.

”Memorijalna utrka kajacima profesor Žarko Bilić” na rijeci Trebižat uz prekrasni nasip ”Bajer” počinje u petak u 12 sati, a nakon utrke slijedi humanitarni spust kajacima od Čeveljuše do vodopada Kravica gdje se prikupljaju sredstva za Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama ”DUGA”.

NAPOMENA: Utrka će najvjerojatnije biti otkazana zbog visokog vodostaja rijeke Trebižat

Outdoor sajam počinje u petak kod vodopada Kravica sa zanimljivim radionicama iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma itd. i traje tri dana festivala.

Dječje utrke do 1 km u biciklizmu i trčanju počinju u petak u 17 sati kod vodopada Kravica, sudjelovanje je besplatno a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.

 Također, u petak u večernjim terminima, na platou iznad Kravice nastupaju bendovi glazbene škole Ljubuški te dobro poznati bend Psihomodo Pop iz Zagreba.

Nadalje, u subotu od 9 sati počinje paragliding natjecanje u preciznom slijetanju ”Kosača” te u popodnevnim satima dvije trkačke discipline: polumaraton ”Dva slapa” i ljubuška desetka ”Scunasticus”.

Nakon trkačkih disciplina svi posjetitelji festivala moći će uživati u nastupa Željka Bebeka i njegovog benda, također na platou iznad Kravice.

U nedjelju svi koji se prijave imati će priliku u jutarnjim satima krenuti s planinarskim vodičima prema najvećem vrhu u Ljubuškom – Vrlosinj 956 metara nadmorske visine.

Nedjelja je također rezervirana za biciklističke utrke ”STIPE” i  ”MARA”, a koje polaze s vodopada Koćuša malo prije podneva.

Svi posjetitelji festival, čiji je glavni partner Džajić Commerce, moći će uživati u zanimljivim sadržajima koje nudi outdoor sajam, u zanimljivim natjecanjima i glazbenim poslasticama.

Organizatori trećeg izdanja LJOF-a su JP ”Parkovi Ljubuški” d.o.o., Grad Ljubuški, Turistička zajednica Grada Ljubuškoga, Biciklistički klub ”Ljubuški”, Paragliding klub ”Ljubuški”, Hrvatski atletski klub ”Ljubuški”, GSS Ljubuški, Foto klub ”Fokus” i Udruga ”Trebižat” Ljubuški.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!