Prije trideset i jednu godinu, 23.svibnja 1992. godine na Krivodolu kod Mostara život na Oltar Domovine položila su petorica pripadnika HVO-a iz Ljubuškog, Ante Tolić, Žarko Miličević, Nedjeljko Bandur, Slavko Macan i Adis Mujanović. U spomen na njihovu žrtvu danas su se obitelji poginulih, suborci, prijatelji, čelnici grada Ljubuškog i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rada, suborci iz IV radiško-probojske satnije, Vlade Županije ZH-e i pripadnici Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a HR HB-e iz Mostara posjetili mjesto stradanja petorice branitelja, te položili vijence i zapalili svijeće.

Prigodnu službu riječi predvodio je fra Dario Dodig, gvardijan s Humca i humački župnik, a prigodnim se riječima zahvale i zazivom božjeg blagoslova obratio i glavni ljubuški imam Šemso ef. Germić. U ime suboraca nazočnima se obratio Ivan Luburić „Ković“.

I ove godine na komemoraciju se odazvao veliki broj Ljubušaka i mještana Krivodola, kao i djece iz osnovnih škola s Kruševa i iz Ljubuškog. Nakon završetka službenog dijela domaćini, mještani Krivodola, pripremili su osvježavajuća pića za sve koji su pohodili mjesto pogibije naših branitelja, a organizator, Služba za branitelje grada Ljubuškog organizirala je zajednički ručak.

mile kraljević/radio ljubuški

error: Content is protected !!