Otvoren je 3. Ljubuški Outdoor Festival, jedinstvena manifestacija koja objedinjuje prirodne ljepote Ljubuškog, njegove povijesne znamenitosti kroz kvalitetne i raznovrsne sportske i rekreativno zabavne sadržaje prilagođene vrhunskim ali i sportašima amaterima te rekreativcima. Festival je to koji pruža široku lepezu mogućnosti, festival koji poziva i potiče na zdravo življenje i aktivan boravak u prirodi. Na jednom mjestu okuplja zaljubljenike u trčanje, biciklizam, paragliding ali i one koji će to tek postati, pružajući priliku svim generacijama od onih najmlađih do starijih da se uključe i postanu dijelom istog. Preko 800 sudionika iz različitih zemalja, onih koji su već sudjelovali na prethodnim kao i onih koji dolaze po prvi put, u tri dana trajanja festivala dat će svoj obol i postati dijelom ove zanimljive i atraktivne sportske priče. Festival je u svom trećem izdanju sadržajno bogatiji ali i brojčano jer je broj sudionika iz godine u godinu sve veći. Svečano otvorenje održano je u Kulturnom centru u Ljubuškog u petak 25. svibnja uz prigodna obraćanja i tribinu posvećenu temi aktivnog turizma.


„Promocija našeg grada, njegovih povijesnih i kulturnih sadržaja, prirodnih ljepota , našeg najatraktivnijeg lokaliteta vodopada Kravice značajan je segment festivala.“ upravo to je istaknuo u svom pozdravnom obraćanju predsjednik organizacijskog odbora festivala i direktor JP Parkovi Nikica Vučić .
„Ponosni smo što na ovaj način možemo predstaviti ono najbolje što Ljubuški ima, povezati sve naše prirodne ljepote povijesne znamenitosti oblikujući ih u kvalitetan sadržaj. Zahvaljujem se svima na uloženom trudu radu i pozitivnoj energiji koju zajednički ulažemo kako bismo organizirali ovaj festival koji za nas predstavlja novi vid promocije aktivnog turizma. Događaj je to međunarodnog karaktera koji okuplja ono najbolje što imamo, najbolje aktiviste iz svijeta sporta i rekreacije.“ Zahvalio se potom svima koji su dijelom organizacije, svim pokroviteljima i svim sudionicima.


Sadržaje festivala potom su po svojim segmentima predstavili Vladimir Pokrajčić ispred Atletskog kluba Ljubuški, Josip Ramljak ispred Biciklističkog kluba Ljubuški, Zdravko Alilović ispred Paragliding kluba Ljubuški. Program večeri nastavio se potom tribinom na temu “Aktivni turizam” u kojoj su sudjelovali Milena Šijan, članica ekspedicije 2009. godine na Mount Everest, zatim Martin Čotar, jedan od najboljih hrvatskih cestovnih biciklista te Aleksandra Drinić uime USAID turizma, tribinom je moderirao Tigran Delić.

Program festivala:

Petak – otvorenje Outdoor sajma, program za najmlađe i glazbeni program

-Outdoor sajam za sve posjetitelje počinje u petak iza podneva na platou kod vodopada Kravica, donosi radionice i sadržaje iz svijeta sportskog penjanja, vodenih sportova, paraglidinga, speleologije, biciklizma . Outdoor sajam traje sva tri dana festivala.
-Program za najmlađe sa utrkama i biciklizmom počinje u petak u 17 sati na platou vodopada Kravica sudjelovanje je besplatno, a djeca će dobiti poklon paket sponzora kao i medalju za sudjelovanje.
-Petak iza 19 glazbeni program na platou iznad Kravice sa nastupima skupina Glazbene škole Ljubuški Little bambie groove i Rockplay te grupe Psihomodo Pop. Ulaz besplatan.
Paragliding natjecanja zbog vemenskih uvjeta prebačena su za nedjelju, očekuje se sudjelovanje 50 natjecatelja.


Subota – trkačke discipline
17.30 polumaraton Dva slapa sa startom na vodopadu Koćuši i ciljem na vodopadu Kravici
18.30 Ljubuška desetka Scunastikus
19.00 sati glazbeni program na platou iznad Kravice sa nastupima Sandra Majstorovića i koncertom Željka Bebeka .Besplatan koncert.


Nedjelja– biciklizam i paragliding
9.00 plato iznad Kravice polazak sa planinarskim vodičima na najveći vrh Ljubuškog Vrlosinj 956 metara nadmorske visine.

11.00 Biciklističke utrke Stipe i Mara- start vodopad Koćuša

12.00 Paragliding natjecanje sa uzletišta na Butorovici

16.00 Eko radionica za djecu Mala Kravica

Dobrodošli u Ljubuški!

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!