O razmjerima organizacije 3.Ljubuški Outdoor Festivala govori i broj uključenih pripadnika Gorske službe spašavanja kojih je na ovogodišnjem trećem izdanju bilo preko osamdeset.

Mladići i djevojke u prepoznatljivim crvenim uniformama bili su su na svakom događanju, na svakoj dionici svih natjecanja budno prateći na sigurnost svih sudionika.
Za komentar u programu Radija Ljubuški smo upitali pročelnika GSS Ljubuški Milenka Dropuljića
“Treću godinu smo ovdje, svi smo prošli potrebne obuke tako da smo u to ušli spremni i sigurni,
od velike pomoći su nam bili naši prijatelji i kolege iz Čitluka, Posušja, Širokog Brijega, Gruda, Mostara kojima zahvaljujemo, svi smo jedna velika obitelj i pomažemo se međusobno, to nam je u stvari i zadaća. Zajedništvo koje ostvarujemo na svakom terenu je bilo vidljivo i ovaj put, zajedništvo i dobra međusobna koordinacija.”


Na naš upit koliko je bilo intervencija i kako se stigne biti u pogonu sva tri dana “Nismo imali većih intervencija, na sreću, iako su zahtjevne discipline kako trkačke tako biciklističke, samo par lakših intervencija. Moramo biti fokusirani, pratiti pozorno, biti koncentrirani. Završi nam jedno natjecanje mi već planiramo pratiti drugo, pravimo plan, raspored, znamo već kako ide. Uspjeli smo se malo opustiti na koncertima, umjereno naravno jer treba biti na raspolaganju u svakom trenutku. Ide to nama, uigrani smo, redovito imamo zajedničke vježbe kad nemamo intervencija, pomažemo kolegama, oni nama. Bitna je i brzina tu smo imali i tehničku pomoć u vidu quad vozila koje nam je ustupio @quad_adventure_ljubuski kako bismo uspješno ispratili natjecanja, ipak su to utrke. Nadam se da su i ostali zadovoljni našim sudjelovanjem, koristim priliku zahvaliti i Domu zdravlja Ljubuški i Policijskoj upravi Ljubuški na još jednoj odličnoj suradnji, i svim našim članovima naravno!”


error: Content is protected !!