Danas je u Kulturnom centru u Ljubuškom upriličena svečana prisega polaznika temeljne policijske obuke prve razine, koji su u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova stekli čin policajac.

Svečanu prisegu položilo je ukupno 30 kadeta, od kojih je 28 kadeta i dvije kadetkinje.

Tim činom i potpisivanjem ugovora oni su stupili u radni odnos u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.

Ministar unutarnjih poslova ŽZH Mladen Bebek čestitao je kadetima na postignutim rezultatima.

„Ponosan sam na činjenicu da će od danas 30 novih policijskih službenika svojim djelovanjem doprinijeti održavanju povoljne sigurnosne situacije na području Ljubuškog, Širokog Brijega, Gruda i Posušja. Već danas, nakon polaganja prisege, kadeti će bit raspoređeni u organizacijske jedinice uprave policije. ŽZH već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u BiH, a sinergijom iskustva starijih policijskih službenika i vještinama novih generacija cilj nam je to i zadržati. Stoga, pored kadeta koji danas polažu zakletvu, kroz nekoliko mjeseci u MUP ŽZH doći će još 63 mladih ljudi, mladih policajki i policajaca, te osam mlađih inspektora koji su zakletvu položili prije nešto više od mjesec dana, tako da ćemo unutar sustava imati 101 novog mladog službenika. U istom razdoblju određen broj policijskih službenika ide u zasluženu mirovinu. Ovu priliku ću iskoristit da im se zahvalim na svemu što su u proteklom razdoblju učinili i čine za sigurnost svih nas. Svjesni smo činjenice da se jedino dobro opremljena i obučena policija može suprotstaviti izazovima koje donosi vrijeme u kojem živimo. Pored popunjavanja kadrovima, konstantno radimo na opremanju i obuci policije o čemu govore rezultati po pitanju sigurnosne situacije. Imamo mnogo planova za iduće razdoblje, a posebno bih istakao izgradnju edukacijsko-obučnog centra koji će se prostirati na 14 000 m2, a nakon što bude završen predstavljat će jedan od najmodernijih objekata za obuku policijskih službenika ove vrste u regiji. Od vas se dragi kadeti očekuje da svoj posao obavljate profesionalno, savjesno i odgovorno za što ćete uvijek u meni imati potporu. Još jednom vam iskreno čestitam i želim puno uspjeha u radu“, kazao je ministar Bebek.

U im kadeta zahvalio se Ante Vukoja, kadet generacije.

„U ime kadeta MUP-a ŽZH i svoje osobno htio bih se zahvaliti našem ministarstvu koje je izabralo baš nas za vršenje ovog plemenitog poziva Zahvalio bih se mentorima praktične policijske obuke u našim policijskim postajama koji su nam prenijeli znanje i vodili nas kroz proces obuke, te na kraju našim obiteljima i prijateljima koji su nam bili potpora“, prenio je zahvalu svih kadeta, Vukoja.

Tekst svečane prisege pročitao je komesar policije MUP-a ŽZH, Ivan Brkić, a kadeti su za njim ponavljali riječi prisege.

Komesar Brkić se zahvalio „ratnoj generaciji“ policijskih službenika koji su u ratu i nakon rata, kako je rekao, često radili i iznad svojih mogućnosti i uvjetima velikog nedostatka policijskih službenika koje se u posljednje vrijeme znatno popravlja.

„Nadam se da će novi policijski službenici dostojno zamijeniti ljude koji su proteklih 30 godina branili, a nakon toga radili po pozivu, jer ovo nije posao ovo je poziv. Ovaj posao se baš mora voljeti da bi ga mogli ispravno raditi, svaki dan. Zahvaljujem se još jednom ljudima koji su u proteklom razdoblju otišli u zasluženu mirovinu i nisu ovdje s nama i ljudima koji će u idućoj godini otići u mirovinu. Očekujemo da će to biti oko 80 policijskih službenika. Zahvaljujem im se na svemu što su uradili, često radeći izvanredno i prekovremeno i u svakakvim okolnostima. Nadam se da ćete vi mladi policijski službenici u svom radu, odnosno pozivu, obavljati ga savjesno, odgovorno i časno, baš onako kako stoji u tekstu prisege. Čestitam vam još jednom na položenoj prisezi i ulasku u redove Uprave policije MUP-a ŽZH“, istaknuo je Brkić.

Svečanu prisegu kadeti su položili u nazočnosti brojnih političkih i policijskih dužnosnika, policijskih službenika, svojih obitelji, rodbine i prijatelja.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!