Na dane 16 i 17. lipnja Ljubuški postaje najatraktivnija destinacija u regiji sa bogatim programom i epicentar za sve vinoljupce.
Petak 16.lipnja je rezerviran za FAM Trip po Hercegovini gdje će novinari i bloggeri imati priliku posjetiti dvije vinarije i upoznati se prirodnim i kulturnim ljepotama Hercegovine, a od 15:00-18:00h u Domu sv. Ante na Humcu u sklopu Trnjak festa biti će organizirane stručna predavanja (ulaz na sva predavanja je besplatan) na sljedeće teme:


Klonska Selekcija i gospodarska evaluacija Trnjka – Dr.sc. Željko Andabaka
Podrijetlo vinove loze s posebnim osvrtom na Trnjak – dr.sc. Goran Zdunić
Pregled ampelografskih i tehničko-tehnološki istraživanja sorte Trnjak – dipl.agr.polj. Marijo Leko
Osvrt na Trnjak u Hercegovini – dr.sc.Tihomir Prusina
Trnjak Umjetnik na vinskoj sceni – mr-agr. Marina Vranješ

Isti dan za sve koji unaprijed rezerviraju održati će se Masterclass na kojem će se kušati 8 monosortnih vina od sorte Trnjak iz Dalmatinske Zagore i Hercegovine, a sve pod stručnim vodstvom Daniela Čečavca, DipWSET WA, sa početkom u 18:00h.

Subota 17.lipnja je rezervirana za FAM Trip za novinare i bloggere po Dalmatinskoj Zagori uz obilazak dvije vinarije i prirodne ljepote Dalmatinske Zagore.


U subotu 17.lipnja od 18:00h za sve posjetitelje kreće službeni dio Trnjak Fest-a na lokaciji Lapidarij franjevačkog samostana na Humcu, sa sljedećim programom:
-Pozdrav domaćina
-Zahvala izlagačima, sponzorima i partnerima
-Imenovanje ambasadora Trnjka
-Službeno otvaranje festivala

Cijena ulaznice za posjetitelje iznosi 50 KM.


U cijeni je uključeno: korištenje festivalske čaše, konzumiranje svih vina, prirodne vode Lede i hercegovačkih delicija!

Uživajte u vrhunskoj glazbi i vinu od sorte Trnjak, koje će prezentirati 24 vinarije iz BiH i Hrvatske.
Dobrodošli u Ljubuški!

www.trnjakfest.com

error: Content is protected !!