U ponedjeljak 19. lipnja Ljubuški je bio domaćin radionice na temu ” Unaprjeđenje položaja žene u Hercegovini”. Riječ je o projektu kojeg zajednički provode udruge Pravi put i Dignitet iz Mostara.

Projekt je usmjeren na doprinos poboljšanju samopoštovanja i individualnog dostojanstva žena u svim sferama javnog, političkog, društvenog i privatnog života. Edukacija na radionici uključuje teme : upoznavanje sa ženskim pravima, mehanizme zaštite, feminizam, aktivizam, prevenciju nasilja, važnost očuvanja mentalnog zdravlja uz postavljanje pozitivnih granica u cilju preventivnog djelovanja u borbi za sprječavanje rodno zasnovanog nasilja i sagorijevanja na poslu, postavljanje pozitivnih granica u svakodnevnim privatnim i poslovnim odnosima.

Provedba projekta ima za cilj putem dvanaest jednodnevnih edukacija na širem području Hercegovine pružiti kontinuiranu podršku u prevenciji, prepoznavanju i savladavanju stresa i rodno zasnovanog nasilja. Program edukacija je namijenjen za 180 direktnih sudionica s područja Hercegovine. Putem savjetodavne pomoći pružit će se dodatna podrška za žene te će se ukazati na mehanizme zaštite.

Posjetili smo radionicu i razgovarali sa organizatoricama Adisom Marić ispred udruge Dignitet i Žanom Alpeza ispred udruge Pravi put ovdje poslušajte razgovor :

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!