ZAVRŠEN HERCEGOVINA CUP 2023.- Ljubuški, Čitluk, Čapljina, Međugorje i Široki Brijeg

Hercegovina je bila ovih dana centar nogometa.

Turnir je opravdao epitet jednog od najboljih i najmasovnijih turnira na ovim prostorima i šire, koji se igrao ovog vikenda, od četvrtka do nedjelje.
Organizator turnira je Škola nogometa AS Međugorje, a pokrovitelji turnira su Grad Ljubuški, Grad Čapljina, Grad Široki Brijeg i općina Čitluk.


Ove godine treba napomenuti da po prvi put dolazi ekipa sa drugog kontinenta, tj. američkog kontineta, iz daleke nam Kanade, ekipa LONDON ST THOMAS CROATIA CLUB CANADA. Prijateljima iz Kanade smo pokazali sve prirodne ljepote i znamenitosti po našoj Hercegovini, gdje su nam se zahvalili na srdačnom gostoprimstvu te nas pozvali na turnir u Kanadu. 
Radost i uživanje u najdražoj igri, nova poznanstva i prijateljstva koja će se nastaviti na nekim drugim travnjacima, temeljne su vrijednosti i ciljevi koje je ispunio Hercegovina Cup 2023., veliki međunarodni dječji nogometni turnir na kojem se četiri dana nadmetalo oko 120 klubova, preko 2000 mališana iz zemalja, Kanade, Srbije, BiH, Crne Gore, Albanije i Hrvatske. Utakmice su se odigravale na terenima: oba terena na stadionu Babovac u Ljubuškom, stadionu Bare u Čitluku, sportskom centru Mališić u Čitluku, sportskim terenima i dvoranama u Horizontu mira u Zvirovićima, Čapljina, Fo“rest Village Resort u Međugorju i na terenima kampa Musa/Karačić u Širokom Brijegu.
Kada još toj brojci dodamo preko 200 trenera i službenih pratitelja, preko 1500 roditelja i prijatelja koji su došli podržati svoje mališane i preko 2000 djece.
Smijeh, druženje, dobar nogomet, suze radosnice, ali i one zbog poraza, raspoložena publika i dobra organizacija obilježja su ovog turnira.

Možemo reći da je turnir uspio kada znamo da niti jedne intervencije hitne pomoći nije bilo, niti jedne ozljede, svi sudionici turnira su se zdravi vratili svojim kućama, a nadamo se da su sudionici turnira zadovoljni našom organizacijom i  gostoprinstvom u Hercegovini.
Svi klubovi su imali organizirane posjete Muzejima, Starom Gradu kuli Herceg Stjepan u Ljubuškom, slapovima Koćuše i Kravice u Ljubuškom, Starom Mostu u Mostaru, svetištima u Međugorju, Humcu i Širokom te mnogim drugim hercegovačkim ljepotama.
Osim medalja za prva tri mjesta i pehara za prva četiri mjesta, dijelile su se nagrade za najboljeg strijelca, golmana i igrača turnira.
Organizator je mnogima ekipama osigurao razne poklone od sportske opreme, lopta, hercegovačkog vina i raznih hercegovačkih specijaliteta.

Osvajači medalja i pojedinačne nagrade:

Uzrast 2008./09.g.

 1. HNK ZADAR 1. ZADAR
 2. NK NERETVA METKOVIĆ 
 3. HNK ZADAR 2. ZADAR
 4. NK ABECEDA SPORTA ZADAR
  Najbolji golman: Ivan Vunić iz HNK Zadar 2.
  Najbolji strijelac: Gabriel Čirjak iz HNK Zadar 1.
  Najbolji igrač: Duje Družijanić iz NK Neretva Metković 

Uzrast 2010./11.g.

 1. HNK ZADAR 1. ZADAR
 2. NK SESVETE ZAGREB 
 3. NK NERETVA METKOVIĆ 
 4. HNK ZADAR 2. ZADAR
  Najbolji golman: Maro Dodig iz NK Neretva Metković 
  Najbolji strijelac: Bepo Juričin iz NK Zadar 1.
  Najbolji igrač: Marin Mišura iz NK Sesvete Zagreb
   
  Uzrast 2012. i mlađi.
 5. NK ABECEDA  ZADAR
 6. HŠK POSUŠJE
 7. NK ŠIROKI BRIJEG
 8. NK PRIMORAC BIOGRAD NA MORU
  Najbolji golman: Lovre Kokić iz NK Abeceda Zadar 
  Najbolji strijelac: Jakov Vranjković iz HŠK Posušje 
  Najbolji igrač: Šimun Ivčević iz NK Abeceda Zadar 

Uzrast 2013. i mlađi.

 1. NK ZADARNOVA ZADAR
 2. NK DUGO SELO ZAGREB 
 3. ŠN LIMAČI ČAPLJINA 
 4. HNK GRUDE
  Najbolji golman: Adrijan Prenaj iz NK Dugo Selo Zagreb 
  Najbolji strijelac: Luka Živković iz NK Zadarnova Zadar
  Najbolji igrač: Lovre Kotrulja iz NK Zadarnova Zadar 
   
  Uzrast 2014. i mlađi.
 5. NK ABECEDA ZADAR 
 6. NK ŠIROKI BRIJEG 
 7. NK JADRAN PLOČE 
 8. ONK METKOVIĆ 
  Najbolji golman: Gabrijel Šaponja iz NK Abeceda Zadar 
  Najbolji strijelac: Mikula Zuvanović iz NK Abeceda Zadar
  Najbolji igrač: Mate Knezović Iz NK Široki Brijeg 
   
  Uzrast 2015. i mlađi.
 9. KF MALESIJA TUZI
 10. NK MIHOVIL ŠIBENIK 
 11. NK DUGO SELO ZAGREB 
 12. HNK BROTNJO ČITLUK 
  Najbolji golman: Dionis Stanaj iz KF Malesija Tuzi
  Najbolji strijelac: Andrija Juranović iz NK Dugo Selo Zagreb 
  Najbolji igrač: Petar Burazer iz NK Mihovil Šibenik
   
  Hvala svima na svemu,  bilo je predivno, vidimo se i sljedeće godine – poručuju organizatori Mladen Pervan – Mrđo, Danijel Bajkuša – Bajki i Marijan Milićević. 

U toj rečenici sve je stalo, svi su uživali naravno najviše pobjednici, ali na kraju su svi osvojili poneki trofej, od golova i novih prijateljstava pa do medalja i pehara. Organizator turnira se zahvaljuje volonterima, članovima i sponzorima, svim sudionicima turnira,  njihovim trenerima i roditeljima bez koji ne bih mogli u ovakvom broju organizirati turnir, sucima, skupljačima lopta, svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi ovaj turnir, hvala NK Brotnjo, Široki Brijeg i Ljubuški i školi nogometa AS Međugorje, hvala Gradonačelnicima Gradova i Načelnicima općina, gospodinu Mariju Totu bivšem treneru Dinama i drugih klubova i zadnjem pomoćnom treneru reprezentacije Irana sa kojom je se plasirao na svijetsko nogometno prvenstvo u Katru 2022. na dolasku da bih uručio nagrada pobjednicima.
Organizator najavljuju za iduću godinu turnir Hercegovina Cup 2024., biti će još bolji sa dosta iznenađenja.


 
                                                                          INFO : Škola nogometa AS Međugorje

error: Content is protected !!