Gradonačelnik grada Ljubuškog Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić upriličili su danas u zgradi Gradske uprave Ljubuški prijem za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola s područja grada Ljubuškog i njihove ravnatelje.

Tom prigodom gradonačelnik Markotić je istaknuo da prijem najboljih učenika  već postaje jedna fina tradicija. Naime, već treću godinu zaredom grad Ljubuški nagrađuje najbolje učenike osnovnih i srednjih škola.

„Grad Ljubuški je ponosan na sve naše učenike, na sve dobitnike nagrada.  Mi smo jednim simboličnim nagradama i novčanim iznosima pokazali da se rad i trud ipak isplate i time poslali poruku da oni koji su najbolji budu prepoznati i nagrađeni od strane grada“, kazao je, među ostalim, Markotić

Uz prigodne poklone koji su im danas uručili Markotić i Kvesić, najboljim učenicima je na njihove račune uplaćeno po 500 KM.

Na današnjem prijemu kratko se razgovaralo i o stanju u školama, o generaciji učenika koja je završila osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje, a gradonačelnik i predsjednik Vijeća su im poželjeli puno sreće u nastavku školovanja i života.

Ponovili su da su njihova vrata uvijek otvorena za sve naše učenike i studente i da su oni tu za njih.

Na prijemu su danas bili:

Stanka Mikulić učenica generacije za školsku godinu 2022./23. OŠ Marka Marulića Ljubuški i ravnatelj škole Davorin Medić. Stanka u nastavku školovanja namjerava upisati prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Stanka je i učenica generacije Glazbene škole Ljubuški

Lucija Vujica učenica generacije za školsku godinu 2022./23. OŠ Ivane Brlić Mažuranić Gračine Ljubuški i ravnateljica škole Danijela Planinić. Lucija u nastavku školovanja namjerava upisati prirodoslovno-matematičku gimnaziju

Lea Mucić učenica generacije za školsku godinu 2022./23. OŠ Tina Ujevića Vitina i ravnateljica škole Kornelija Biško. Lea u nastavku školovanja namjerava upisati smjer ekonomski tehničar u SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški

Iva Grbavac učenica generacije za školsku godinu 2022./23. SSŠ Ruđera Boškovića Ljubuški i ravnateljica škole Mila Primorac. Iva u nastavku školovanja namjerava upisati neki od prikladnih fakulteta.

U Gimnaziji Ljubuški su proglašene dvije učenice generacije.

Matija Vukšić učenica generacije za školsku godinu 2022./23. Gimnazije Ljubuški i ravnatelj škole Leo Mandić. Matija u nastavku školovanja namjerava upisati studij medicine.

Lucija Barbarić učenica generacije za školsku godinu 2022./23. Gimnazije Ljubuški i ravnatelj škole Leo Mandić. Lucija u nastavku školovanja namjerava upisati studij arhitekture i urbanizma.

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!