Najvažnije vijesti iz ljubuškog Izviđača ovih dana su da trener ekipe i u sljedećoj sezoni ostaje Toni Čolina, te da je srednji bek i drugi najbolji igrač Premijer lige (po izboru trenera koji je vodio RSBiH), Milan Vukšić, produžio ugovor na još jednu godinu.

Čolina je u posljednje vrijeme vodio pregovore sa Zagrebom o preuzimanju klupe najtrofejnijeg rukometnog kluba u Hrvatskoj i osvajača duple krune prošle sezone. Ipak dvije strane nisu postigle dogovor pa je prije par dana Zagreb objavio da je ipak produžio ugovor sa Slavkom Golužom.

– Puno je bilo špekulacija u medijima vezano za trenersku poziciju, a jedina istina je da smo htjeli detaljno porazgovarati sa svim kandidatima i u miru, bez žurbe, odlučiti koji trener će biti pravo rješenje za naš klub, rekao je sportski direktor kluba Damir Bičanić, priznavši tako da su Zagrebaši tražili drugo rješenje pored aktualnog trenera.

Milan Vukšić je produžio na još jednu godinu, a imat će ove jeseni priliku kroz šest europskih utakmica EHF Europske lige iskazati se i sačuvati svoju poziciju u A reprezentaciji BiH koju u siječnju očekuje nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Izviđač u pripreme kreće 24. srpnja od 18 sati, a zasad je potvrđen dolazak četiri mlada igrača. To su Todor Milisavljević iz Kozarske Dubice, srednji bek koji je 2006. godište, zatim desno krilo Kristijan Katić (Žepče, 2006. godište), srednji bek Amer Šahinović (Goražde, 2004. godište) i pivot Mile Lasić (Zrinjski, 2005. godište). S druge strane klub je napustilo pet rukometaša: Domagoj Alilović, Mladen Bošković, Nikola Primorac Ivan Herceg i Ivan Dedić.

U sklopu najavljene suradnje sa Čapljinom dogovorena je posudba dva rukometaša u redove novog premijerligaša pa će tako pripreme sa Čapljincima početi desno krilo Filip Bebek i golman Fran Majić.

Cilj je Ljubušacima dovesti još dva igrača kako bi imali potrebnu širinu za nastup u Europi.

 – Izviđač ne prizna prosjek i ciljevi su uvijek isti na domaćoj sceni. Klub neće odustati od svoje sportske politike pružanja prilike mladim igračima, odnosno nećemo mijenjati igrače kao šahovske figure. Ovi momci su izborili sve te titule prethodnih godina i neka im Europa bude nagrada za postignuti uspjeh, kaže tehniko Izviđača Nedan Zovak.

Raspored test utakmica

Prva prijateljska utakmica je na rasporedu 4. kolovoza sa Metkovićem, slijedi meč sa Čapljinom 11. ili 12. kolovoza, zatim jednodnevni turnir 19. kolovoza u Ljubuškom gdje će uz domaćina Izviđač igrati Metković, Trogir i Kaštela. Potom će Skauti 26. kolovoza igrati u Trogiru, a zatim slijedi trodnevni turnir u Visokom od 31. kolovoza do 2. rujna gdje će pored njih nastupiti Dubrava (Zagreb), Borac (Banjaluka) i domaćin Bosna. Ako bi prvenstvo u Premijer ligi startalo 9. rujna ovi mečevi bi bili dovoljni, a ako bi krenuli tjedan poslije, onda će u Izviđaču tražiti još jednog protivnika u pripremi.

Izvor: Dnevni list Mostar

error: Content is protected !!