Svetom misom zadušnicom u crkvi sv. Ante na Humcu koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig, započelo je obilježavanje Dana zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Uskopaljskoj bojišnici”.


Veliki broj Ljubušaka je unatoč kiši i vjetrovitom vremenu stigao do groblja u Pidrišu gdje je pred spomen-obilježjem upriličeno polaganje vijenca i paljenje svijeća za stradale Ljubušake na “Uskopaljskoj bojišnici” (Mario Perić, Ante Jurič, Darko Boras, Franjo Roso, Vinko Lauc, Franjo Čuvalo, Dinko Zovak, Đuro Pap, Miljenko Matić, Ivica Ćutuk i Ilija Bebek).

Vijenac su položili i svijeću zapalili članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, čelnici Grada Ljubuškog, gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopredsjednik Vlade FBiH i ministar financija Toni Kraljević, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine ZHŽ Ivanom Jelčićem i dopredsjednicom Vlade i ministrom financija ZHŽ-e Blagicom Leko, zastupnik u Hrvatskom saboru Nevenko Barbarić, zastupnik u Parlamentu Federacije BiH Stanko Musa, te rodbina, suborci i prijatelji. Prigodnu molitvu je izmolio Petar Bunoza, novak u samostanu na Humcu. Potom su se nazočni uputili do spomen obilježja u gradu gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve stradale.

Radio Ljubuški / Mile Kraljević

error: Content is protected !!