Tajnik Udruge vinogradara i vinara Ljubuški Branimir Begić gostovao je u programu Radija Ljubuški u povodu manifestacije ” Kušaj ljubuška vina”

“S nestrpljenjem iščekujemo subotu, s vinogradarskog aspekta godina je jako zahtjevna, vrijeme je pred berbe i imamo svi puno posla, no želimo se predstaviti domaćoj publici, ovo je četvrta manifestacija koju organiziramo. Radosni smo što se naša mala vinarska obitelj ove godine proširila, dobili smo novog člana, Vinariju Čuvalo, sada nas je devet i svi se predstavljamo u subotu u Amfori.”

“Kušaj ljubuška vina” Amfora 12.kolovoza od 20.30 sati
Predstavljanje članica udruge : Vinarije Buntić, Podruma Begić, Vinarije Majić, Vinarije Čuvalo, Vino Milas, vina Vinogradi Nuić, vina Obiteljski podrumi Sušac, Vinarije obitelji Škegro te vina Vinarije Keža.

Komentirao je i probleme s kojima se vinogradari susreću
“Vinogradarska godina nije sjajna, šesti mjesec je bio pun kiše uz viskoke temperature, velika vlaga, visoka temperatura idealna za razvoj bolesti, nakon osam izvrsnih godina u ovoj imamo problem, no moram naglasiti kako se oni neće odraziti na kvalitetu grožđa, na količinu možda hoće ali na kvalitetu grožđa sigurno neće. Cijena grožđa je u porastu nizom inputa koji dovode do toga, hoće li se to odraziti ubuduće na cijenu vina, vidjet ćemo. Berba će po našoj procjeni krenuti kao i prošle godine, ne ranije, sredinom devetog mjeseca mislim.”

Begić naglašava postignuća ljubuških vinarija
“Imamo se čime ponositi, kvaliteta ljubuških vina potvrđena je i na prestižnom svjetskom Decanteru gdje smo u prošloj godini osvojili 14 medalja, 1 zlatnu, 3 srebra i 10 bronci.
Dođite, kušajte vina od profesionalnih vinara, kupovinom čaše koju nosite kao suvenir, kupite bonove i kušate vina po podrumskim cijenama, manifestaciju financiramo iz svojih sredstava, cijene će ići 3 KM za klasičnu liniju za i 5 KM za premium, vrhunsko vino. Po želji posjetitelja, svatko će kušati koliko i šta želi.
Zahvaljujemo se na odličnoj suradnji Gradu Ljubuškom i Turističkoj zajednici koji su nam uvijek potpora. Na manifestaciji ćemo tradicionalno dodijeliti zahvalnicu jednom ugostiteljskom objektu iz Ljubuškog za promicanje naših vina, tko će to biti posjetitelji će vidjeti na manifestaciji, neka do tada ostane tajna. Pozivam sve sugrađane, sve drage prijatelje i posjetitelje iz okolice dođite, kušajte naša vina i uživajte!

B.Medić

error: Content is protected !!