Rukometaši Izviđača jutros su rano otputovali na mini turneju u Mađarsku u sklopu koje će odigrati dvije pripremne utakmice. Prema prvom planu, „Skauti“ su trebali odigrati tri utakmice, međutim, zbog Rukometnog turnira Ljubuško ljeto 2023, koji se održava u subotu, 19.08.2023., treća utakmica s mađarskim prvoligašem Komlói-iem, koja je prema prvom planu bila zakazana za petak, 18.08.2023. godine se neće igrati.

Skauti svoju prvu utakmicu igraju večeras u Veszprému, protiv kombinirane momčadi Veszprém 2, s početkom u 19:00 sati, dok će sutra, s početkom u 18:00 sati, odmjeriti snage s momčadi NEKA.

Nacionalna rukometna akademija (mađarski : Nemzeti Kézilabda Akadémia, skraćeno NEKA) je mađarski centar za rukometni trening i razvoj koji financira Mađarska rukometna federacija. Smješten u Balatonbogláru, nudi integrirano četverogodišnje obrazovanje za učenike od 9. do 12. razreda. Osim toga, otvoren je za mađarske međunarodne juniorske rukometaše (od 18 do 21 godine) sukladno trilateralnom sporazumu između akademije, kluba igrača i samih igrača.

Izviđač je proljetos, posredstvom gospodina Slavka Husnjaka, dogovorio suradnju s NEKA u sklopu koje je organizirana i ova mini turneja.

Stručni stožer na čelu s Tonijem Čolinom na put je poveo dvadeset rukometaša na koje će moći računati u ovim utakmicama.

Po povratku iz Mađarske za petak je planiran dan odmora, a već u subotu slijedi jednodnevni Rukometni turnir Ljubuško ljeto 2023 na kojem će pored „Skauta“ sudjelovati hrvatski premijerligaši MRK TrogirRK Metković Mehanika i RK Ribola Kaštela.

error: Content is protected !!