U fantastičnom salsa ritmu idealnom za ljetnu večer poput ove, otvoren je četvrti po redu Jazz fest Ljubuški. Park hrvatskih banova okupio je mnogobrojne posjetitelje koji su došli podržati festival jedinstvenog ugođaja dodatno oplemenivši bogatu kulturnu scenu grada.


Ispred organizatora udruge Intro, festival je otvorila Ivana Šaravanja koja je pozdravila prisutne posjetitelje, dužnosnike koji su iskazali potporu događaju dopredsjednika Vlade Federacije BIH i ministra financija u Vladi FBIH Tonija Kraljevića koji je idejni začetnik festivala, predsjednika skupštine ZHŽ Ivana Jelčića, dopredsjednicu vlade ZHŽ i ministricu financija Blagicu Leko, ministra unutarnjih poslova ZHŽ Mladena Bebeka, ministricu obrazovanja ZHŽ Danielu Perić, gradonačelnika Ljubuškog Vedrana Markotića, predsjednika GV Tihomira Kvesića, predstavnike pokrovitelja, medija kao i gledatelje koji su otvorenje pratili u izravnom prijenosu na RTV Herceg Bosne. Program je vodio radijski voditelj Tigran Delić.


Zagrijavanje je počelo odličnim nastupom glazbenog kvarteta Good times kojeg čine Vanja i Josip Domazet, Marin i Luka Zadro, a nastavio se pravim scenskim spektaklom , cjelovečernjim nastupom Filosofie.

Bio je to pravi pozdrav ljetu, posjetitelji su uživali i plesali u latino ritmovima salse, rumbe, cha cha cha, prateći nastup vrhunskih glazbenika koji su učinili čarobnom ovu večer u Ljubuškom.

FiloSofía je međunarodni sastav koji svira autorske kompozicije, a jedinstven je po tome što u njemu djeluju četiri autora, Darko Sedak-Benčić, Luka Žužić, Miron Hauser i Sofija Široka. No kad se autori udruže s najvećim znalcima salse na području srednje Europe Lázarom Amedom Hierrezuelom, Alešom Avbeljom, Vidom Ušeničnikom, Erikom Marenčeom i Vidom Begićem, rezultat je jedinstveni međunarodni sastav FiloSofia. Bend je po mnogočemu poseban, ali jedna su od najzanimljivijih stvari pjevači – plesači gdje glavni i prateći vokal čine plesni par pa njihov nastup prate atraktivne plesne izvedbe.

Darko Sedak-Benčić je umjetnički voditelj sastava, diplomirani kompozitor i trubač te koncertni majstor Slovenskog radijskog orkestra. Luka Žužić diplomirao je klasični klavir i jazz-trombon. Luka je nagrađivani kompozitor i aranžer poznat po kreativnosti u pisanju. Miron Hauser diplomirani je trombonist i dirigent Jazz-orkestra HRT-a, a latinoamerička glazba njegova je velika strast, što se očituje u njegovu opsežnom znanju o toj materiji. Sofija Široka glavni je vokal u bendu, diplomirala je hispanoameričku književnost i autorica je svih stihova.

Lázaro Amed Hierrezuelo porijeklom s Kube izvanredan je glazbenik – violinist, pjevač, perkusionist i karizmatičan performer. Aleš Avbelj vrhunski je basist i kontrabasist iz Slovenije, čija zadivljujuća muzikalnost dolazi do izražaja ne samo u njegovu sviranju nego i u njegovim aranžmanima i kompozicijama. Vid Ušeničnik diplomirani je perkusionist, Erik Marenče poznati je slovenski pijanist koji je u Rotterdamu diplomirao jazz-klavir, a Vid Begić, iako je po struci diplomirani filmski redatelj, izniman je performer, pjevač i plesač.”

U fotogaleriji pogledajte atmosferu:

Bjanka Medić / Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!