U organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški u Parku hrvatskih banova u Ljubuškom, upriličena je tradicionalna izložba rukotvorina rukotvoraca s područja ZHŽ. Posjetitelji izložbe tako su mogli razgledati mnoštvo rukotvorina raznih motiva, namjena, izvedbi i tehnika, sačinjenih od svakojakih materijala.
Većina autora ovih rukotvorina su hobisti, koji svoje slobodno vrijeme koriste za likovno stvaralaštvo, stvarajući zadovoljstvo sebi, a dogodi se da svoje rukotvorine i poklone nekom, pa je tim zadovoljstvo još veće.
Za Radio Ljubuški izjave su dali: Ivica Vizentaner i Jure Paponja ispred JU Kulturno-športski centar Ljubuški, te rukotvorci Monika Bunoza, Vesna Boras, Ivanka Petrović, Jelka Zane, Zdenka Pavlak, Jasminka Mikulić, Ljubica Pandžić, Ante Međugorac, Srećko Brkić, Iva Ćuk, Ivan Ćorluka, Vladimir Mikulić, Ljiljana Badalić, Nikolina Milićević, Nikica Sabljić .

Izložba rukotovorina je upotpunjena otvaranjem tradicionalne likovne kolonije koja se održava u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza na slapovima Kravica i Koćuša, te su posjetitelji mogli vidjeti izložbu radova prošlogodišnje kolonije.
U priloženom audio zapisu Tigrana Delića, možete čuti dosta zanimljivih stvari o izloženim rukotvorinama, a i o samim rukotvorcima.

Tigran Delić / Gordana Ilić / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!