Dom zdravlja Ljubuški nastavlja s kontinuiranim ulaganjima u nabavku medicinskih uređaja i opreme

Financijskim sredstvima Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, koja su osigurana u Proračunu ŽZH na poziciji Tekućih prijenosa za poboljšanje kvalitete usluga u ustanovama primarne zdravstvene zaštite, Dom zdravlja Ljubuški je, nakon provedenih postupaka JN, nabavio suvremeni uređaj za limfnu drenažu u Centru za fizikalnu rehabilitaciju, koji će uvelike onkloškim bolesnicima, posebno ženama nakon operacija zloćudnih novotvorina dojke, koje imaju probleme s otocima ekstremiteta – limfedemima, ali se uređaj može koristiti i u drugim medicinskim indikacijama, po preporuci i nakon pregleda spec. fizijatra. Vrijednost uređaja s pratećom opremom je 9.184,00 KM.

Istim financijskim sredstvima na Odjelu za zaštitu zdravlja žena je nabavljena nova sonda za UZV aparat i novi printer za isti uređaj, čime će se značajno unaprijediti kvaliteta rada, odnosno UZV pregleda korisnica naših usluga, s posebnim naglaskom na poboljšanje kvalitete nadzora nad trudnoćom. Ukupna vrijednost ovih dijelova za UZV uređaj je 13.338,00KM.

Također, prije nekoliko tjedana smo, financijskim sredstvima Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, za potrebe našeg Odjela dermatovenerologije nabavili novi moderni dermatoskop, koji će našem liječniku značajno pomoći u radu, a na poseban način u dijagnostici promjena na koži koje su suspektne na malignitet. Vrijednost ovog dermatoskopa je 3.568,00KM.

Ovim putem zahvaljujemo Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, Vladi ŽZH, kao i Zavodu za zdravstveno osiguranje ŽZH na značajnoj i kontinuiranoj financijskoj podršci, kako bi svakim danom mogli dodatno poboljšavati kvalitetu naših usluga koje pružamo našim sugrađankama i sugrađanima.

UPRAVA DZ LJUBUŠKI

error: Content is protected !!