Kruna Ljubuški Jazz fest-a večerašnji je koncert u kojem sudjeluju polaznici glazbenih radionica i njihovih predavača. Koncert se održava u Restoranu Amfora s početkom u 21.00 sat.

Podsjetimo kako je na ovogodišnjim radionicama sudjelovalo 60 polaznika, što je za Radio Ljubuški istaknula Ivana Šaravanja ispred organizatora Udruge Intro:

” Standardne glazbene radionice su i ove godine specifikum festivala, početna je to misao koja se rodila u Glazbenoj školi Ljubuški, pioniri smo u sedmodnevnim radionicama jazz improvizacije.

Radionice na kojima je sudjelovalo 60 polaznika, od 24.kolovoza do 30.kolovoza, vodila su su eminentna imena, sve su to vrhunski glazbenici; Zvjezdan Ružić (klavir), Vojkan Jocić (saksofon, flauta, klarinet), Miha Koren (kontrabas, bas gitara), Vladimir Kostadinović (bubnjevi), Bruno Mičetić (gitara) i Miron Hauser koji je uz trombon i trubu preuzeo i ansamble.

“Uz sedmodnevne radionice ponovo smo imali čast da nam je majstorsku radionicu gitare održao svjetski poznati jazz gitarista Jonathan Kreisberg.
Kruna sedmodnevnih radionica je završni koncert polaznika koji će biti održan večeras u restoranu Amfora.”

Naša gošća uputila je i zahvalu pokroviteljima ovogodišnjeg festivala : Ministarstvu financija Vlade Federacije BIH dopredsjedniku Vlade Federacije Toniju Kraljeviću koji je i inicijator ovog Jazz festivala, Gradu Ljubuškom, dopredsjednici Vlade ZHŽ i ministrici financija Blagici Leko, Turističkoj zajednici Grada Ljubuškog, Agramu, Julius Meinlu i svim ostalima koji su na bilo koji način dali svoju podršku festivalu.

error: Content is protected !!