Završnim koncertom mentora i polaznika glazbenih tradionica u srijedu 30.kolovoza u restoranu Amfora u Ljubuškom zatvoreno je ovogodišnje, četvrto izdanje Jazz Festa Ljubuški.

Glazbene radionice na kojima je sudjelovalo 60 polaznika, održane su od 24.kolovoza do 30.kolovoza.

Polaznici su imali priliku učiti od vrhunskih glazbenika u pojedinačnim i grupnim radionicama, bila je to izvrsna kohezija i prijenos glazbenog umijeća jer nije mala stvar ” Učiti od najboljih, sjediti s njima, upijati njihove pokrete i slušati savjete” kako nam je kazao jedan od polaznika.

Ovogodišnji predavači i sudionici festivala bili su: Zvjezdan Ružić (klavir), Vojkan Jocić (saksofon, flauta, klarinet), Miha Koren (kontrabas, bas gitara), Vladimir Kostadinović (bubnjevi), Bruno Mičetić (gitara) i Miron Hauser koji je uz trombon i trubu preuzeo vođenje ansambla. Trodnevnu radionicu gitare održao je svjetski poznati jazz gitarist Jonathan Kreisberg.

Napredak polaznika bio je vidljiv tijekom ove finačne večeri jer su u dvosatnom nastupu izveli mnoštvo jazz standarda, na pozornici su se smjenljivale razne postave bendova i svi su s velikim žarom htjeli pokazati što su naučili. U njihovim izvedbama uživali su brojni posjetitelji s oduševljenjem prateći svaki nastup. U našoj foto galeriji pogledajte dio atmosfere:

Tigran Delić

error: Content is protected !!