Prije nekoliko dana završena je potpuna rekonstrukcija preko 300 metara puta u središtu sela Lipno. Dio puta u središtu tog sela, koji je bio prepun rupa i zakrpa, sada je prevučen novim slojem asfalta, odnosno urađena je temeljita rekonstrukcija puta. Kako doznaje Radio Ljubuški rekonstrukciju su financirale gradske vlasti u suradnji s MZ Lipno.

„3.9.2023. ljeta Gospodnjeg. Završetak radova kroz naše, sve ljepše, selo Lipno. Što reci osim prekrasno. Hvala svima koji su pomogli. MZ Lipno,  gradskim vlastima na čelu s gradonačelnikom Vedranom Markotićem. Bit će se još ugodnije sretati se u našem mjestu. Sada smo prometno povezani na sve strane i s očekivanim završetkom ceste prema Hamzićima postajemo nezaobilazno prometno čvorište. Ma koliko mi šutjeli o tome. Još jednom veliko hvala svima.“, objavljeno je na facebook stranici Lipno.

Napominjemo da se već nekoliko mjeseci intenzivno radi na rekonstrukciji ceste koja povezuje Široki Brijeg s Čitlukom i Međugorjem.

Prije mjesec i pol su završeni radovi na raskrižju u Hamzićima. Postavljena je horizontalna i vertikalna signalizacija.

Usporedo s ovim projektom radi se i izgradnja ceste koja će povezati Hamziće i Lipno. Postojeća cesta je bila preuska, prepuna rupa, zakrpa i pukotina. Cesta će biti proširena i prekrivena novim slojem asfalta. Radovi u Hamzićima već su davno počeli, a prije nekoliko dana krenulo se i s radovima iz Lipna prema Hamzićima. S obzirom da se radi o regionalnoj cesti, ona bi trebala biti široka šest metara.

Podsjećamo da su tri ceste na području Grada Ljubuškog, prije dvije godine, umjesto statusa lokalnih dobile oznaku regionalnih.

Riječ je o prometnicama Mostarska Vrata-Lipno-Hamzići, zatim lokalnoj cesti Teskera-Orahovlje, te lokalnoj cesti križanje M17.4 (Ljubuški) i ul.Sv Leopolda Mandića-Hardomilje.

Riječ je o najprometnijim lokalnim prometnicama na području ovog grada koje stoga zahtijevaju češće i zahtjevnije održavanje i zaštitu, a za neke je planirana i potpuna rekonstrukcija.

„Drago mi je da je dugogodišnji napor za prekategorizaciju ovih iznimno bitnih prometnica za Ljubuški konačno urodio plodom i da su one od jučer regionalne ceste“, kazao je, u lipnju 2021.godine, tadašnji dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija, a sadašnji ministra financija i dopredsjednik Vlade FBiH, Toni Kraljević, koji je tada bio članom Povjerenstva za izradu prijedloga Odluke o razvrstavanju javnih cesta na području Županije Zapadnohercegovačke.

Izvor:Facebook/Lipno

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!