Prvi dan jeseni donosi nam obilne padaline, Federalno hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za subotu 23. rujna.

U subotu 23.09.2023., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, jači pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično središnjim područjima Bosne, a u ostatku dana i tokom noći u cijeloj zemlji. Širom zemlje se očekuju intenzivnije padaline, što može uzrokovati pojavu bujica i urbanih poplava. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 19 do 25, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 29 °C.

U nedjelju 24.09.2023., oblačno i osjetno svježije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Poslije podne padaline prestaju u Hercegovini, a do kraja dana ili tijekom noći i u ostatku zemlje. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 11 do 16, na jugu do 22 °C.

Narančasto upozorenje

1.Meteorološka pojava za koju se izdaje upozorenje:

Obilne padaline.

2.Područje, lokacija, za koju se izdaje upozorenje:

Širom zemlje.

3.Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje:

23.09.2023.

4.Napomena:

Širom zemlje se očekuju obilnije padaline, što može uzrokovati pojavu bujičnih i urbanih poplava.

error: Content is protected !!