HKD Napredak Podružnica Ljubuški, poziva vas na lutkarsku predstavu Zmaj i princeze Lutkarskog kazališta Mostar. Predstava će se, održati večeras 19 sati u Kulturnom centru.

RIJEČ REDATELJA: To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako…nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. 

Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom…Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. 

Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite.

„Zmaj i princeze“ je priča koju je po motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos
Režija: Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev
Lutke i scenografija: Ani Lulieva
Glazba: Igor Karlić
Prijevod: Ana Vasung

U predstavi igraju:
Ivan Nevjestić
Ružica Bošković/Ana Ljubić
Marta Haubrich

Dekorater: Zoran Antonijević
Majstor svjetla: Arijan Knezović
Inspicijent/Ton majstor: Dario Šunjić

Dragi mališani, a i oni malo stariji, radujemo se druženju!!!

Program će se održati uz podršku Grada Ljubuškog, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Ministarstva civilnih poslova i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ŽZH.

error: Content is protected !!