Učenici Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Gračine, Josip Bilić, Ante Bilić, Marija Bezer, Nina Bilić, Lorena Luburić, Dijana Perić, Lorena Nižić i Mate Pavlović, sudjelovali su 6. listopada u Civitas-ovu programu „Noć u muzeju 2023.“, koji se održao u Franjevačkom samostanu i galeriji „Gorica“ u Livnu.

U tom zanimljivom i za današnje vrijeme neobičnom programu sudjelovalo je još oko stotinu učenika osnovnih i srednjih škola iz BIH.

Učenici su proveli kasnu večer 6. listopada, sve do ponoći, istražujući livanjski muzej i kroz edukativno-kreativne radionice, učeći čuvanje i odgovorno postupanje prema kulturnoj baštini.

Zanimljive radionice u kojima su učenici sudjelovali, podijeljeni u timove, nosile su nazive: komušanje kukuruza i vršidba žita, mrvljenje i krunjenje kukuruza, romantični kukuruz i skoči i pobijedi.

„ Ne nije bilo dosadno iako je muzej u pitanju. Ne zaboravimo i muzeji su važni, ne samo danas već i svakog dana u godini“, napisali su, u osvrtu na ovu manifestaciju, na facebook stranici OŠ Ivane Brlić Mažuranić.

Izvor: facebook/OŠ Ivane Brlić Mažuranić
Radio Ljubuški

error: Content is protected !!