U zgradi Vlade ŽZH održan radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA, Jozom Saračem i suradnicima.

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović održao je danas u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu radni sastanak sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem i ravnateljem Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA, Jozom Saračem.


Sastanku su nazočili i predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić, ravnatelj Ureda Vlade ŽZH za europske integracije Ivan Jurilj, predstojnica Ureda predsjednika Vlade Iva Milas, zatim ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA Melanija Milić, pročelnica Ureda za opće poslove župana i Županijske skupštine DNŽ Žaklina Marević, viši savjetnik – specijalist za međunarodnu suradnju DNŽ Luka Vidak i viša savjetnica Javne ustanove RERA S. D., Nataša Ugrin.


Susret je održan prije održavanja okruglog stola pod nazivom „Očuvanje i promocija franjevačke materijalne i nematerijalne kulturno-povijesne baštine kroz razvoj i promociju Kulturne rute Franciscana“, koji je organiziran u okviru 3. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Digitalizacija, arhiviranje, očuvanje i promocija nematerijalne kulturne baštine, koja se 19. i 20. listopada 2023. godine održava u Širokom Brijegu.


Na sastanku se razgovaralo o razvoju daljnje suradnje između županija iz Republike Hrvatske koje graniče sa Županijom Zapadnohercegovačkom, zajedničkoj suradnji na boljoj prometnoj povezanosti, sufinanciranju programa prekogranične suradnje, kao i o prenošenju iskustava pri apliciranju za sredstva iz EU fondova.


Republika Hrvatska snažno podupire put Bosne i Hercegovine u Europsku uniju i spremna je na svaki vid suradnje i pomoći Bosni i Hercegovini na tom putu. Riječi je bilo i o uspostavi Centra izvrsnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Naime, nedavno je u Širokom Brijegu predstavljen Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, koji pohađa 32 učenika iz naše Županije.

Vlada ŽZH

error: Content is protected !!