Povodom Nacionalnog dana svjesnosti o knjižnicama u BiH i u okviru tradicionalne akcije “Čitaj i ti u Knjižnici Ljubuški”, JU “KŠC” Ljubuški organizira predstavljanje slikovnica književnice Sonje Škobić, koje će se upriličiti u petak 27. listopada, s počekom u 13 sati, u Knjižnici Ljubuški.

Predstavljanju slikovnica nazočit će učenici 3. razreda OŠ Marka Marulića Ljubuški.

O autorici: Sonja Škobić je rođena 1953.godine u Herceg Novom, u Boki kotorskoj. Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu. Živi u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

Objavila je knjigu kratkih priča Kuća okrenuta moru(2014.) i slikovnice:  Mačak Kiki (2017.), Ptica iz snova i Čarobna tajna ( 2018.), Galebov let (2020.), izdavač Udruga Zdravo društvo, Mostar.

Kiki, theHealer – Kiki iscjelitelj (2020.), prvo digitalno izdanje, izdavač StyleWritesNow, Sarajevo.

Slikovnice Biserna školjka(2020.), Plavoloknica i Vjeverica Keti (2021.) izdavač Lijepa riječ, Tuzla.

Kiki, theHealer – Kiki iscjelitelj (2023.), drugo digitalno i štampano izdanje, izdavač StyleWritesNow, Sarajevo.

Stalna je suradnica književno-poučnog časopisa za mlade Cvitak iz Mostara. Priče za djecu objavljuje u Cvitku i u časopisu Osmijeh Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade. Časopis za kulturu Motrišta iz Mostara objavljuje njene priče i recenzije knjiga.

Sudjeluje i na natječajima tako da su do sada tri njene priče objavljene u Zbirkama najljepših priča za djecu i mlade.

Njena priča za djecu Čarobnica sreće objavljena je u zborniku „Lirski buket“ sa prvog festivala „Žena sa knjigom“, Mostar 2023.

Dobitnica je književne nagrade za kratku prozu za 2022.godinu „ Krešimir Šego“ koja se dodjeljuje najuspješnijim autorima – piscima za mlade.

Dobitnica je i nagrade Fondacije za izdavaštvo BIH za zbirku priča za djecu Pepi i Žuti leptir,2023.

Kroz svoje književno stvaralaštvo promiče pisanje i važnost čitanja od rane dobi. Mnogim posjetima školama doprinosi popularizaciji knjige i književnosti.

Članica je Društva pisaca BiH i Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlad.

Iks portal

error: Content is protected !!