Edukacija zaposlenika i polaznika dječjih vrtića pod nazivom: „Ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća i upoznavanje s brojevima telefona koji se koriste u hitnim slučajevima“ u organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je u dječjim vrtićima ‘Ljubuški’ ispostava u Vitini, ‘Ljubuški’, ‘Jelenko’ i ‘Pahuljica’  u Ljubuškom.

Nakon što je na početku edukacije ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović predstavio pripadnike žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite prikazan je crtani film o ponašanju djece u slučaju pojave prirodnih nepogoda i drugih nesreća, te je pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak u razgovoru s djecom ukazao na ulogu žurnih službi i operativnih snaga civilne zaštite, te ih upoznao s brojevima telefona koji se koriste u hitnim situacijama.

U drugom dijelu edukacije pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ljubuški, GSS-a Ljubuški, Policijske uprave Ljubuški, Crvenog križa Ljubuški i  učenici odjeljenja medicinske škole Srednje strukovne škole Ruđera Boškovića Ljubuški pokazali su svoju opremu, uređaje i vozila koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada, te objasnili opis svojih poslova.

Djeci su podijeljene bojanke s motivima operativnih snaga civilne zaštite i žurnih službi, te prigodni letci o ponašanju u slučaju pojave požara, potresa i drugih prirodnih nepogoda i nesreća.

Edukacija u dječjim vrtićima na području Grada Ljubuškog nastavlja se u četvrtak 26. listopada 2023. godine.

Izvor: Civilna zaštita ŽZH

Radio Ljubuški

error: Content is protected !!